Hlavní obsah

Nemohlo to vyjít lépe, libuje si Bartošák, nečekaný liberecký střelec

Liberec

Nadmíru úspěšný start do své první fotbalové sezóny v prvoligovém klubu zažívá levý obránce Lukáš Bartošák. V soutěžních zápasech je momentálně nejlepším střelcem Slovanu Liberec, kam přišel v létě z druholigové Viktorie Žižkov. Za severočeský tým se trefil hned v českém Superpoháru na stadiónu mistrovské Plzně a následně i v ligové premiéře proti Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Lukáš Bartošák během utkání proti Mladé Boleslavi.

Článek

Napadlo vás, že se rychle prosadíte nejen do základní sestavy, ale i produktivitou?

Myslím, že to nemohlo vyjít lépe, krása, nádhera. První starty, navíc vyjádřené gólovým příspěvkem. Přitom jsme hráli proti top týmům, které skončily loni na prvním a čtvrtém místě ligové tabulky. To byl můj sen přiblížit se špičkovému fotbalu. Proto jsem šel do Liberce, kde snad dostanu šanci zahrát si i v evropských pohárech.

Co kdyby vám někdo prorokoval, že budete takhle úspěšný?

Pokud by mi to řekli před zápasy, tak se tomu směju. Ale jsem za to rád. Před pár měsíci jsem zažíval krušné chvilky v předešlém působišti a už bych to znovu nechtěl.

Jaké to bylo na Žižkově?

Vzpomínat budu na atmosféru v kabině, kluci vytvořili super partu. Byli jsme jako jedna rodina a pomáhali jsme si. Přesvědčovali jsme se, že i když klub sužují problémy, musíme makat, abychom se v příštím angažmá měli lépe. A řada z nás si našla cestu do první ligy.

Že si vás někdo z ligy nevšiml dřív?

Nevím. Působil jsem předtím v Karviné, kde jsem byl nechtěným hráčem. Tak jsem šel do Viktorky Žižkov. A teď si mě odtud vzal trenér do Liberce.

Je pro vás výhodou, že nového libereckého kouče Trpišovského znáte právě ze společné štace na Žižkově? Jaký je jeho rukopis?

Chce po nás hru po lajnách, rychlý fotbal, hodně centrů, a abychom se tlačili dopředu a soupeře napadali. Já z pozice krajního beka rád doplňuji útok. Mám to v krvi, preferuji ofenzivní styl.

S jakým předsevzetím půjdete do čtvrtečního pohárového duelu s izraelským soupeřem?

Zatím jsme se soustředili jen na ligový zápas s Boleslaví. I přes výhru je pořád co zlepšovat. Hodláme se odrazit od výkonu z druhé půle a bylo by ideální doma vyhrát o dva góly a neinkasovat. Snad dvojzápas zvládneme.

Reklama

Související témata: