Hlavní obsah

Jablonec po senzaci v Kodani v lize prohrál, ztratil i Liberec. Tabulku tak vede Sparta

Liberec
Aktualizováno

Ve čtvrtek udělaly severočeské týmy Liberce a Jablonce v Evropské lize postupem radost všem českým fanouškům, ale v pondělní dohrávce 3. kola Synot ligy nečekaně ztrácely body. Jablonec utrpěl první ligovou porážku, když na hřišti Jihlavy podlehl po brance Jungra 0:1. Liberec sice začal skvěle, ale i kvůli zahozené penaltě v závěru zápasu nakonec doma remizoval s Duklou 1:1. Na čele tabulky tak zůstává Sparta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic z Liberce po zmařené šanci proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Jablonec prožíval po vyřazení Kodaně velkou euforii, jenže v Jihlavě přišlo nečekané vystřízlivění. Po parádní Vaculíkově přihrávce poslal v 19. minutě Jungr Vysočinu do vedení. Šlo o její vůbec první gól v sezóně, na který nedokázali Severočeši odpovědět.

Nejblíže vyrovnání byl ve druhé půli Doležal, jenž však trefil pouze břevno. Jablonečtí poprvé v novém ročníku prohráli a po osmi zápasech přerušili ligovou sérii bez porážky. Jihlava se po úvodní remíze se Spartou může radovat z dalšího bodového zisku na úkor jednoho z favoritů soutěže.

Šural zahodil penaltu

Liberec si po vyřazení izraelské Šmony dlouho vedl dobře i proti Dukle. Gólman Hladký při své premiéře v brance Slovanu neměl moc práce, Severočeši totiž měli od začátku herně navrch, což gólově vyjádřil parádně zakrouceným přímým kopem těsně před přestávkou Šural, jenž se trefil i ve třetím ligovém kole.

Jenže po přestávce Dukla přidala a po ruce Pokorného také dokázala díky proměněné Bergrově penaltě srovnat. Penaltu kopal poté i Liberec, ale Šuralův pokus brankář Rada vyrazil. V hektickém závěru plném šancí už gól nepadl, a tak Dukla potřetí za sebou v Liberci bodovala. Po Plzni obrala o body dalšího pohárového zástupce.

Synot liga, dohrávky 3. kola:
Liberec - Dukla 1:1
Branka: 45. Šural - 63. Berger (z pen.)
Jihlava - Jablonec 1:0
Branka: 19. Jungr

Reklama