Hlavní obsah

Žádný pivot, spíš střízlík. Krejčímu už ale říkají hlavičková obluda

Praha

První gól dal, na druhý přihrál, jiné už na Letné nepadly. Reprezentant Ladislav Krejčí se stal mužem malého pražského derby, v němž fotbalisté Sparty porazili Duklu 2:0 a po pěti kolech vedou ligovou tabulku o tři body před Slováckem. „Je to příjemné, ale zatím nic víc. Liga bude ještě strašně dlouhá,“ poukazuje záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí oslavuje svůj gól v utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Míry a váhy jsou proti němu. Vždyť se 179 centimetry a 66 kilogramy je na hřišti předurčen spíš na elegantní práci. Najednou však začal dávat góly hlavou. První v marné bitvě o Ligu mistrů v Moskvě s CSKA, druhou v neděli večer Dukle.

Jako by Sparta měla zbrusu novou hlavičkovou obludu...

„Přesně tak si ze mě kluci utahují. Já přitom dal hlavou teprve třetí gól za chlapy," chechtá se Krejčí.

První gól ještě do přestávky byl pro Spartu klíčem k výhře. Musela počítat s tím, že dříve či později na ni dolehne únava z pohárového utkání s Thunem.

„Čtvrteční zápas nás stál hodně sil. Bylo tedy moc důležité, že jsme otevřeli skóre ještě v prvním poločase. A že jsme po přestávce přidali ještě gól druhý. Pak už nám přece jen trochu došly síly," pochvaluje si vcelku poklidný vývoj derby.

Zopakuje si po roce vydařené play off?

Přihrávka na druhou branku se mu úplně nevyvedla, kanonýr Lafata si s ní ovšem poradil a zadkem nasměroval míč za čáru.

„Nebyl to úplně přesný centr, ale David nakonec balón do branky nějak protlačil. Co si vybavuji, tak gól zadkem dal nedávno liberecký Hovorka, jinak si nevzpomínám," culí se Krejčí.

Od pondělí už Letenští zase přepínají na pohárové vlny. Doma v play off Evropské ligy porazili Thun 3:1, teď je čeká odveta na umělém trávníku.

Krejčí před rokem ve stejné fázi soutěže vydatně přispěl k postupu do skupiny. Na umělém trávníku ve Zwolle vyrovnal na konečných 1:1, v odvetě pak otevřel skóre (3:1).

Pro další důležitý duel na umělce by tak měl mít slušnou průpravu. „Osaháme si ji teď zase u nás na Strahově. Věřím, že odvetu zvládneme," doufá Krejčí.

Reklama

Související témata: