Hlavní obsah

Napravený kanonýr pokořil obrany celé elitní čtyřky. Zkusme to ještě výš, velí Řezníček

Brno

Šest kol se trápil. Byť dostával příležitost v základní sestavě, útočník fotbalistů Brna Jakub Řezníček ani jednou neskóroval. Od druhé poloviny září však spustil brankostroj a podzim završil v neděli trefou do sítě Mladé Boleslavi. Pokořil tak obrany všech týmů nejlepší čtyřky. A šlo už o osmý zářez letošní sezóny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Zbrojovky Jakub Řezníček (vpravo) a plzeňský obránce Lukáš Hejda v odvetném utkání osmifinále MOL Cupu.

Článek

Velký cestovatel po domácích fotbalových štacích - zažívá už pátou - přišel do Brna s velkým očekáváním, dlouho velké naděje nenaplňoval. „S osmi trefami ale mohu být spokojený," říká sedmadvacetiletý odchovanec Příbrami, jehož maximem je devět tref v minulé sezóně. Paradoxně přitom všechny góly vstřelil během podzimu v Příbrami, při jarním hostování ve Spartě vysedával na lavičce.

To v Brně si Řezníček na malé vytížení stěžovat nemohl. I úlety mimo fotbalové trávníky jsou pro něj, zdá se, minulostí. Zažívá takřka idylické údobí...

„Po dlouhé době jsem odehrál všechny podzimní zápasy," připomíná napravený hříšník, který je nadšený i postavením Zbrojovky. „Sedmá příčka je solidní. Každopádně bych byl moc rád, kdybychom na jaře poskočili v tabulce ještě výš," netají se vysokými ambicemi borec, který se postaral prakticky o polovinu gólů Zbrojovky.

Reklama

Související témata: