Hlavní obsah

Baník má nového majitele. Podepsali jsme smlouvu, potvrdil Brabec

Jiří TomaškovičSport.czPrávo
Aktualizováno

Nejhorší tým Synot Ligy Baník Ostrava vstoupil do zimní Tipsport ligy porážkou 1:2 na hřišti Sigmy Olomouc. Nejméně jedna dobrá zpráva ale k uším hráčů, členům realizačního týmu a především k trenéru Vlastimilu Petrželovi v průběhu zápasu dorazila. Podnikatel Václav Brabec se dohodl s Petrem Šafarčíkem a stal se majoritním vlastníkem klubu. „Ano, domluvili jsme se a podepsali jsme smlouvu. Více oznámíme v příštím týdnu,“ řekl pro Právo a Sport.cz Václav Brabec.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vlastimil Petržela zjistil, že v Baníku nefunguje téměř nic.

Článek

Baníkovský kouč se dobrou zprávu dozvěděl už v průběhu utkání Tipsport ligy na umělé trávě v Olomouci a zavolal mu ji sám nový vlastník. „To je dnes největší vítězství a jsem moc rád, že to tak dopadlo. Protože v tomhle bezvládí, které v Baníku teď panovalo, jsem se opravdu necítil dobře," svěřoval se Petržela, který Baník Ostrava převzal před devíti dny. „Kdyby mi to ve druhém poločase ty naše hvězdy nepokazily, tak by byla nálada i po zápase velice dobrá," komentoval Petržela.

Na dohodu čekal, bez ní se do práce v Baníku ani nechtěl moc zapojovat. „Nebyl jsem spokojený a musel bych to brzy řešit. V takovém prostředím, které v Baníku teď panovalo, se pracuje špatně. Myslím, že jsme se s tím dost trápili i doma. Ale musím říct, že mě povzbuzovali, abych vydržel, a tak celou dobu se zaťatými zuby držím," řekl zkušený kouč.

Petržela: V Baníku je všechno naopak

V Baníku není ještě ani dva týdny. Přesto už stihl poznat, jak klub „nefunguje". „Všechno je tu úplně naopak. Ani se mi k tomu nechce vyjadřovat a hodnotit své předchůdce nebo práci pana Šafarčíka. Ale aby tady měl trenér a vůbec ligový tým takové podmínky? Nikdy jsem se s tím nesetkal, ani ve Vlašimi. Aby byl trenér v takové pozici, to je strašné. To nikdy nemůže dopadnout dobře. Ale nechtějte po mně, abych to nějak více komentoval. Fotbal se dá dělat ve třech lidech a to úplně stačí," popisoval Petržela, který je z kádru Ostravy rozčarovaný.

„Mám jasno už teď, kdo by tu neměl být. Podívám se na výplatnici a vím to, to zaprvé. A za druhé, prostě cena hráče musí odpovídat výkonu. A tady je to přesně naopak. Třeba takový Mešaninov. Tento chlapec má v Baníku smlouvu na deset let jako supertalent. Nechci se ho dotknout, je to Rus z Petrohradu, takže má mé sympatie, ale on neumí kopat, nemá fotbalové myšlení," ukázal na jeden z nesmyslných nákupů minulého vedení Petržela.

„Proč já budu rozbíhat Lásika a Mišáka, když oni se na hřišti nehnou. Proč by běhali, když tady mají krásný život. V týdnu jsem si vytáhl mladého Granečného z juniorky a zjistil jsem, že mezi nimi a hráčem za pět tisíc není rozdíl, ba naopak, vidím spoustu plusů pro mladého," upozornil Petržela

Ten chce i v lize, kterou Baník odstartuje v polovině února v Teplicích, stejně jako v první půlce úvodního utkání Tipsport ligy sázet na odchovance. „V klubu nejsou lepší hráči než Baníkovci. Musíme jít touto cestou, i když to bude bolet. Ale jiná není," řekl 62letý trenér.

Reklama

Související témata: