Hlavní obsah

Sezóna je zpackaná, ale nesmíme ji dopackat k sestupu, burcuje Tobiáš

Příbram

Fotbalisté Příbrami nemají ani po 25. ligovém kole v nejvyšší soutěži nic jistého. Doma prohráli zápas, který jim měl přinést tři body a klid pro záchranu. Porážka s Baníkem ale znamená, že si situaci výrazně zkomplikovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš má velké starosti...

Článek

„Tahle sezóna je zpackaná, ale nesmíme ji dopackat úplně, abychom sestoupili. Do zápasu s Baníkem jsme vstoupili zbytečně nervózně, zatímco oni hráli bez zábran. Po vedoucím gólu jsem věřil, že už budeme zápas kontrolovat. Místo toho jsme inkasovali z prostoru, který jsem posílil defenzívním hráčem, a pak přišel vlastňák... Zase jeden z blbých gólů, jaké dostáváme. Věřím ale, že se semkneme a přivezeme nějaký bod zvenku, kde se nám hraje lépe, protože nejsme pod takovým tlakem, že musíme vyhrát," konstatoval kouč Příbrami Pavel Tobiáš.

Roman Bednář byl nešťastný. „Co jsem mohl dělat? Míč mě po druhém odrazu trefil do ruky," popsal situaci, kdy byl ve statistikách připsán vítězný gól Baníku na jeho vrub. „Je to hrozné, co jsme už po několikáté předvedli. Zase jsme doma vedli a znovu prohráli... Situaci si komplikujeme celé jaro sami. Doufám, že se zvedneme a ligu zachráníme," přál si vroucně.

Šrom už nemohl, tak se svalil...

Kouč Baníku Vlastimil Petržela byl vítězstvím sám překvapený. „Zápas byl o bojovnosti, čemuž jsme se těžko přizpůsobovali. Místo abychom hráli po zemi, nakopávali jsme míče. Ani jsme se nedostali ke střele, připadalo mi, že hráči jsou podělaní. Když se naše hra po změně trochu zlepšila, dostali jsme gól. V tu chvíli jsem to viděl černě. Ale vyšlo nám střídání a nakonec si vezeme tři body. Pro nás jsou povzbuzením, pro Příbram to je velká komplikace," říkal po utkání.

Hrdinou zápasu byl ostravský gólman Vojtěch Šrom, který už v nastavení zabránil vyrovnání, když míč vyrazil ve stoprocentní šanci Divíška. „Už jsem nemohl, tak jsem padl na zem," smál se. „Vážně. Viděl jsem, kam míč směřuje, tak jsem tam skočil. Je to skvělé, vyhráli jsme podruhé za sebou. Pravdou je, že hrajeme uvolněně, hlavně mladí kluci nejsou pod tlakem. Na jednu stranu je škoda bodů, které jsme zbytečně ztratili na podzim. Na druhou nikdo neví, jak by to vypadalo a co by s námi udělalo, kdybychom třeba byli bod od záchrany a museli bodovat. Takhle sbíráme zkušenosti a vlastně se připravujeme na příští sezónu," říkal vcelku spokojeně.

Reklama

Související témata: