Hlavní obsah

Blikanec nehrozí, ujišťuje Hubník před vypjatou bitvou na Spartě, kde loni zazářil

Letnou moc dobře zná ze svého hostování v roce 2009. Žádným milosrdenstvím k rudým barvám ovšem netrpí. Naopak, před rokem stoper Roman Hubník na Spartě zazářil. Skvěle bránil a ke všemu dal i gól, čímž fotbalistům Plzně naservíroval mistrovský titul. V neděli Viktoria nastoupí na hřišti největšího rivala znovu, k dobru má luxusní osmibodový náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva) Jan Kovařík, Roman Hubník a Aidin Mahmutovič oslavují loňské vítězství 2:0 na Spartě.

Článek

Pokladník hlásí vyprodáno, je prostřeno k prestižní bitvě českých gigantů. Vzhledem k jejich nesmiřitelné rivalitě posledních let se čeká duel nadmíru třeskutý. V pěti posledních vzájemných ligových duelech padlo celkem 41 žlutých a 4 červené karty.

„S emocemi ani přemotivovaností problém nemám. Možná, když jsem byl mladší, ale teď to už snad nehrozí. Může se stát samozřejmě cokoliv, ale věřím, že u mě ani u nikoho ze spoluhráčů nenastane nějaký kolaps nebo blikanec," ujišťuje Roman Hubník v rozhovoru pro klubový web.

Obhájci titulu jsou pány situace. Pět kol před koncem ligy vedou před Spartou o osm bodů. Klidně si mohou dovolit na Letné i prohrát, k mistrovské jistotě potřebují zíkat už jen osm bodů.

Důležitý zápas, přijdou ale ještě čtyři další

„Samozřejmě lepší výchozí stav, než jet na Spartu s tříbodovým náskokem a třeba s nevýhodným vzájemným zápasem. Uděláme všechno pro to, aby po zápase zůstal náš náskok minimálně stejný," přeje si Hubník. Humbuk kolem duelu kapitán Viktorie nevnímá. „Pro mě je to zápas jako každý jiný. Víc se o něm mluví spíš v médiích než v naší kabině. My zkrátka jedeme na Spartu za kvalitním soupeřem a já se na zápas těším."

Je mu jasné, že fanoušci se nemohou dočkat další konfrontace mezi Spartou a Plzní. „Zápas může rozhodnout o tom, kterým směrem se budou ubírat naše poslední zápasy. Zůstáváme nohama na zemi a jedeme na Spartu udělat co nejlepší výsledek i proto, že nás ještě čekají další čtyři zápasy. Utkání na Letné bude důležité, ale zvládnout zbytek sezóny je snad ještě důležitější," myslí si Hubník.

Zápas 26.ligového kola Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 20:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne nedělní bitva mezi Spartou a Plzní?
Zvítězí Sparta
27,3 %
Zápas skončí remízou
15,4 %
Zvítězí Plzeň
57,3 %
Celkem hlasovalo 4661 čtenářů.

Reklama

Související témata: