Hlavní obsah

Mistři, mistři, skandovali plzeňští fanoušci na Letné, trenér Krejčí euforii krotil

Praha

Sektor zaplněný plzeňskými fanoušky neúnavně skandoval: „Mistři, mistři“, fotbalisté Viktorie se klaněli, děkovali a navzájem se objímali. I klubové generalitě, která sestoupila z letenské tribuny přímo na trávník, padali do náručí. Aby ne, když šlágr jara zvládli skutečně v mistrovském stylu a Spartě uštědřili v jejím chrámu tvrdou lekci. K obhajobě titulu jim však poslední krůček chybí, takže se oslavám ještě naplno neoddávali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Karel Krejčí oslavuje vítězství na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Krmenčík a Brabec hodnotí výhru Plzně na Letné.

„K titulu jsme sice udělali velký krok, protože vítěznou sérii jsme natáhli na patnáct zápasů, ale k oslavám skutečně ještě není důvod. Pokud nemáme definitivu, musíme se soustředit na další utkání. Hned to příští doma s Ostravou," krotil panující euforii plzeňský kouč Karel Krejčí, kterého si fanoušci Západočechů ke svému sektoru hlasitým skandováním také vyžádali.

Tahy, které trenérovi vyšly

„Potěšilo to, jenže proti Spartě to bylo hlavně o hráčích, kteří se vydali ze všech sil a byli po právu odměněni. I když i my trenéři si jisté zásluhy můžeme přičítat," narážel na tah s Hubníkem na kraji obrany a hlavně pak s překvapivým nasazením Ďuriše.

„Hubníka na kraji obrany jsem měl v hlavě od chvíle, co se Matějů vykartoval. Věděl jsem, že (Ladislav) Krejčí je ve výborné formě a že ho musíme eliminovat," vysvětloval kouč Krejčí, co ho k rošádám vedlo.

„Ďuriš sice začal trénovat až v týdnu před zápasem se Spartou, ale v sobotu hlásil, že je stoprocentně připravený a hrát může. Nečekal jsem, že vydrží na hřišti tak dlouho, ale on zvládl těžké utkání až nečekaně dobře a strašně týmu pomohl," kvitoval plzeňský trenér  návrat kanonýra svého mužstva do základní sestavy, která nakonec počtvrté po sobě Spartu udolala, takže titul už drží takřka v rukou.

Už za týden, kdy hostí doma Ostravu, ho může Viktoria pevně sevřít. A když ne za týden, klidně za dva nebo za tři. Vždyť ke korunovaci jí ve zbývajících čtyřech kolech postačí jediný bod.

Penalta proměněná v pravou chvíli

„Pro vývoj zápasu se Spartou byla strašně důležitá penalta proměněná Vaňkem. Přiznám se, že jsem byl před ní dost nervózní, ale ukázalo se, že sázka na Vaňka byla sázkou správnou," ulevilo se Krejčímu, že jeho exekutor tentokrát neselhal.

Vždyť šlo teprve o čtvrtou proměněnou z devíti, které Plzeň v lize kopala. „Vzal odpovědnost na sebe a proměnil ji v pravou chvíli," pochvaloval si Krejčí a přitom nepřestal nabádat své svěřence, aby euforii krotili a oddávali se pokoře.

„Velký krok jsme na Letné udělali, poslední nás však ještě čeká," připomínal, byť sám někde uvnitř cítil, že titul je už tak blízko, že ho Plzni nemůže nikdo sebrat.

Reklama

Související témata: