Hlavní obsah

Sparta rozstřílela Górnik Zabrze, trefil se i Lustrinelli

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha má za sebou úspěšnou generálku na jarní sezónu. V domácím duelu porazila neškodný Górnik Zabrze vysoko 5:0 a k radosti fanoušků se mezi střelce zapsal ve své letenské premiéře i Mauro Lustrinelli, který se předvedl i několika dalšími slibnými akcemi. Sparta v zápase s 11. týmem polské ligy jasně dominovala.

Článek

Nejvíce byli diváci zvědaví na švýcarského útočníka Lustrinelliho, který je nezklamal. Na hrotu hrál hodně aktivně. Už v páté minutě se slibně uvolnil přes stopera a naplno ukázal své umění v závěru první půlhodiny, kdy během 17 minut sparťané nasázeli do polské sítě čtyři branky.

První vstřelil hlavou Řepka, další přidal nádhernou ránou z 30 metrů Poláček. Pak přišly Lustrinelliho chvíle: nejprve poslal do brankové šance úspěšného Matušoviče a ve 36. minutě hlavou přidal čtvrtý gól.

Švýcar si vedl dobře i po pauze, ale sparťanská hra po řadě střídání a také kvůli hustému sněžení ztrácela na kvalitě, přesto se pět tisíc diváků bavilo. Velký ohlas měl příchod rekonvalescenta Sivoka i následná akce Slepičky, kterou proměnil v pátou trefu Došek.

Griga spokojen jen s první půlí

Trenér Stanislav Griga byl spokojený jen s prvním poločasem. "V druhém už souhra vázla," zhodnotil kouč, kterého prý napadlo srovnání s letní sparťanskou generálkou proti Norimberku. V ní Sparta ještě bez Grigy excelovala, ale v lize se pak trápila.

Pochvaloval si výkon Lustrinelliho. "Více se mu dařilo před přestávkou, kdy hrál na hrotu. Měl několik svých typických akcí, v nichž naznačil, proč jsme ho kupovali. Po pauze mu to už zleva tolik nesedělo," všiml si Griga a naznačil, že dnešní základní sestava může být hodně podobná složení týmu v ligové premiéře. "Většinou to tak bývá, že v generálce hrají ti, s nimiž se počítá pro ligu," prohlásil trenér.

Sparta Praha - Gornik Zabrze 5:0 (4:0)
Branky: 19. Řepka, 21. Poláček, 30. Matušovič, 36. Lustrinelli, 70. Došek. Rozhodčí: Kabyl. Diváci: 5003.
Sestava Sparty: Blažek - Zabavník, Hanek (46. Drobný), Řepka (46. Lukáš), Kadlec - Kisel (46. Kolář), Kóňa (46. Hašek), Poláček (69. Sivok) - Pospěch (46. Slepička), Lustrinelli, Matušovič (46. Došek).

Reklama

Související témata: