Hlavní obsah

Koruna krále střelců i angažmá v cizině Ďuriše láká, slovenského parťáka Bakoše však přesto k návratu do Plzně přemluvil

Plzeň

V sestavě se tentokrát objevil, dokonce na exekuci pokutového kopu si Michal Ďuriš troufnul. Aby ne, když po obhajobě mistrovského titulu ho láká koruna krále ligových střelců. „Celou sezónu jsem tvrdil, že titul představuje prioritu a všechno ostatní by bylo něčím navíc. Titul už máme, takže zkouším i primát mezi kanonýry zabojovat. Buď to vyjde, nebo ne,“ nedělá slovenský útočník ve službách Viktorie z dostihů za prvenstvím mezi střelci zase až takovou vědu, i když ho samozřejmě láká. Zvláště teď, kdy se proměněnou penaltou v duelu s Jabloncem ujal s šestnácti trefami v tabulce střelců vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Ďuriš má ke koruně krále střelců nejblíž.

Článek
Fotogalerie

Plzeňské publikum se sice vehementním skandováním „Matúš, Matúš" dožadovalo, aby penaltu šel kopat brankář Kozáčik, balón však sebral a exekuce se ujal Michal Ďuriš.

Pokutový kop proměnil, takže si připsal na konto šestnáctý ligový gól a vede tudíž tabulku střelců. Ke koruně má ze všech snajprů nejblíž....

Tabulka střelců první fotbalové ligy:
16 - Ďuriš (Plzeň)
15 - Lafata (Sparta)
14 - Magera (Mladá Boleslav), Milan Škoda (Slavia)
12 - Řezníček (Brno), Bakoš (Liberec)
11 - Mešanovič (Slavia)
10 - Berger (Dukla)
9 - Fillo (Teplice)
8 - Fatai, Zahustel, Dočkal (všichni Sparta), Železník (Jihlava/Slavia), Došek, Diviš (oba Slovácko)

„Je lákavá, takže i proto jsem nastoupil. V sobotním zápase v Mladé Boleslavi jsem v sestavě chyběl, neboť jsem si při rozcvičce zhmoždil kotník a nechtěli jsme riskovat, že by se zranění zhoršilo. Vždyť evropský šampionát ve Francii začíná už za tři týdny a pro mě je teď ze všeho nejdůležitější, abych na něj byl maximálně připravený," netajil slovenský reprezentant, že očekává od trenéra Jána Kozáka pozvánku na EURO.

Co má přijít, přijde

„Proto bych zřejmě ani proti Jablonci nenastoupil, kdyby mi nešlo o střelecký primát. Mám ho blízko, ale nechci se k němu příliš upínat. Co má přijít, to přijde," netajil Ďuriš.

Samozřejmě, že titul krále střelce v české lize by byl pro kouče slovenského národního týmu tím nejlepším doporučením. Pro zahraniční kluby zase vizitkou, aby se začaly o Ďuriše znovu zajímat. Už v zimě se jeden francouzský klub ozval, Ďuriš však po dohodě s vedením Viktorie v Plzni nakonec zůstal.

„Řešili jsme to s panem Šádkem opravdu jen chvíli, protože jsme usoudili, že bude lepší půl roku počkat. Myslím, že teď by mně vedení problémy nedělalo a za určitých podmínek s odchodem do ciziny souhlasilo," uvědomuje si slovenský legionář, že výkony a góly na evropském šampionátu si může říci o pozornost ještě větší.

„Uvědomuji si, že roky utíkají a další nabídka by už nemusela přijít. Zvláště, když jsme s Plzní prožili sezónu, která se nabude opakovat každý rok. Proto je třeba situace využít."

Bakoš dal na jeho slova

V sestavě mistrovské Viktorie by Ďuriše měl na podzim nahradit jeho slovenský parťák Marek Bakoš, který se vrací z liberecké štace.

Klubové vedení sice tvrdí, že jednání ještě nejsou u konce a Bakošův návrat stvrzen není, Ďuriš však příchod reprezentačního spoluhráče potvrdil.

„Půl roku jsem to s Markem probíral a jsem rád, že dal na má slova a od podzimu bude tady v Plzni," nedělal tajnosti s tím, že Bakoše k návratu přemluvil.

Reklama

Související témata: