Hlavní obsah

Pivarník začal v Plzni v montérkách. Baránka mu Viktoria neprodá, Mahmutovič se nevrátí

Plzeň
Aktualizováno

Mistrovská Viktoria ukončila krátké bezvládí po rozchodu s Karlem Krejčím. Novým trenérem fotbalové Plzně je ode dneška definitivně Roman Pivarník. Devětačtyřicetiletý slovenský kouč, který poslední dva roky vedl Bohemians Praha 1905, podepsal smlouvu na dva roky s jednoletou opcí. Prvním jeho velkým úkolem bude postup do Ligy mistrů. „Tvrdě jsem pracoval, abych takovou nabídku dostal. A rozhodl jsem se pro ni hned,“ váží si Pivarník velké šance.

Roman Pivarník - nový trenér fotbalistů PlzněVideo: Sport.cz

 
Článek

Nové angažmá začal netradičně. Doslova a do písmene v montérkách. Nový kouč Viktorie si obhlédl Doosan Arenu, která se v době letní přestávky dostavuje a znovu mění k lepšímu.

„Trenér si dnes chtěl celý areál prohlédnout. Tak jsme ho museli navléci do montérek, aby se neušpinil," usmívá se Adolf Šádek, generální manažer klubu.

Plzeň nejprve oslovila Jindřicha Trpišovského, kouč však zůstal v Liberci. V Ďolíčku už Viktoria uspěla. „Nabídku Plzně jsem přijal hned. Nechávám si však vždy aspoň noc, abych nebyl pod tlakem různých věcí. I kdybych kupoval auto, nevzal bych ho hned. Druhý den jsme si už plácli, ale byl jsem vázaný v Bohemce a nebylo snadné jen tak odejít," líčí Roman Pivarník.

„S vedením Bohemians jsme se dohodli na tom, že nebudeme zveřejňovat konkrétní podobu naší dohody, v principu se však jedná o kombinaci finanční a hráčské kompenzace," avizuje prezident klubu Tomáš Paclík.

Baránek aspoň pro podzim zůstává

Pivarník přebírá stabilizovaný kádr, před kvalifikací Ligy mistrů se s velkými změnami nepočítá.

„Musím zcela dementovat zprávu, že obránce Baránka prodáváme do Freiburgu. Pro podzim u nás Honza stoprocentně zůstává, dál nevidím," ujišťuje Šádek.

Mistr už naopak nepočítá s útočníkem Mahmutovičem, který byl na hostování v Olomouci. „Dohodli jsme se s jeho agentem, že si bude hledat nové angažmá. Útočníků máme hodně, takže u nás Aidin přípravu určitě nezačne," říká manažer.

Viktoria se zajímala o libereckého Sýkoru. „Měla to být součást transferu Vůcha. Ten však Liberec zastavil, Egon tam nezůstane," vysvětluje Šádek.

Po dlouhém zranění zatím stále není fit reprezentant Pilař. „Zatím se zdá, že bude připravený akorát tak na orientační běh, na fotbal to moc nevypadá. Snad nastane progres v průběhu léta, aby Vašek zvládl tréninkové ztížení. Ukáže se, jestli bude moci vůbec pokračovat ve fotbale. Koncem srpna se uvidí, co dál," líčí Šádek Pilařovu situaci.

Reprezentanti se předvedou ve Francii

Viktorka bude mít na ME ve Francii šest reprezentantů, tři české a tři slovenské. Očekává se, že o některé z nich může být v létě velký zájem.

„Registrujeme nabídky na úrovni mediální, žádná konkrétní teď po sezóně ještě nepřišla. Během jara jsme odmítli nabídky na Ďuriše či Hrošovského. Roli bude hrát i jejich vystoupení na ME, hromadné odchody ale nebudou. Musela by to být nabídka z říše snů," ujišťuje Šádek.

Spolu s Pivarníkem přichází z Ďolíčku do realizačního týmu Viktorie také asistent Tomáš Trucha a trenér brankářů Martin Vaniak. V pozicích asistentů zároveň zůstávají Pavel Horváth a Zdeněk Bečka.

„Na spolupráci s novými kolegy se těším. Přivedl jsem si nejbližší spolupracovníky z Bohemians, dosavadní trenéři Viktorie však tvoří důležité pojítko pro konzistentní práci. Čekají nás náročné týdny, ale chuť a odhodlání mi rozhodně nechybí," těší se Pivarník.

Reklama

Související témata: