Hlavní obsah

Klokani si zopakují pohárovou bitvu s Mladou Boleslaví

Praha

Mladá Boleslav minulý týden vyřadila fotbalisty Bohemians 1905 ve čtvrtfinále domácího poháru po penaltovém rozstřelu, zápas skončil 1:1. Po utkání v Ďolíčku skončil trenér Miroslav Koubek, takže v dnešní ligové repríze v opačném pořadatelském gardu už klokany povede Martin Hašek. V jeho premiéře tým doma porazil Jihlavu a utnul sérii bez výhry, která trvala 10 kol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ve čtvrtfinále MOL Cupu se utkaly týmy Bohemians 1905 a Mladé Boleslavi. Duel si teď zopakují v lize.

Článek

Oba soupeři se utkají v sezóně již potřetí. „Domnívám se, že od nedávného pohárového souboje se utkání o prvoligové body moc lišit nebude. Očekávám opět urputnou bitvu o každý míč, kterou však tentokrát musíme rozhodnout v náš prospěch v devadesáti minutách bez prodloužení a penaltového rozstřelu," usmívá se Martin Svědík, trenér Mladé Boleslavi.

„Bohemka k nám přijede vyhrát a pomstít se za vyřazení z poháru. Pro ně je každý bod zlatý, navíc mají nového trenéra. Takže nepříjemný soupeř, který bude zlobit. Věřím v hezký a útočný fotbal," přidává se obránce Patrizio Stronati.

Hašek žádá týmový výkon

Klokani chtějí napravit mizernou bilanci, kterou se soupeřem mají. Bohemians porazili Mladou Boleslav v jediném z posledních 9 ligových zápasů.

„Boleslav dlouhodobě patří do širší špičky. Někdy se jim daří víc, někdy méně. Mají dobré zázemí, jak ekonomické, tak i tréninkové. Daří se jim mít ve svém středu nějakým způsobem nadstandardní hráče, kteří dokážou převrátit výsledek na svoji stranu," přemítá Martin Hašek starší.

„Z utkání s Jihlavou vycházet můžeme, ale máme k soupeři respekt. Nejsme roboti, kteří jsou naprogramováni a předvedou také stoprocentní výkon. Důležitý je týmový výkon, který vždy vynese něco navíc než individuální," přeje si vršovický kouč.

Může si vzít příklad z nedávného vzájemného duelu v poháru. „Bylo to vyrovnané utkání, které mohlo skončit jakkoliv už v základní hrací době. Myslím, že v lize bude vývoj podobně vyrovnaný, mezi týmy nebude převratný rozdíl," myslí si Hašek.

Reklama

Související témata: