Hlavní obsah

Andrea se loučí, novým koučem Sparty bude Hapal, hlásí bookmakeři

Praha

Letná zatím mlčí, ještě během pondělka by však měla vydat očekávaný kouřový signál... Fotbalová Sparta se nejspíš loučí s italským koučem Andreou Stramaccionim a fanoušky zajímá, kdo bude jejím novým trenérem. Podle bookmakerů je největším favoritem Pavel Hapal, momentálně lodivod slovenské reprezentace do 21 let.

Foto: Sport.cz

Vrátí se na Letnou...? Jako hráč působil Pavel Hapal ve Spartě v roce 2000.

Článek

Sledujeme v podání Stramaccioniho i Daniela Křetínského epický rok, o kterém se budou vyprávět legendy. Roztočili ruletu se stovkami miliónů korun, do týmu se zapojily posily ze 13 zemí. Výsledkem je 33 bodů v 19 ligových zápasech a neskutečná série vtipů a parodií na adresu italského kouče.

Jeho nástupce má před sebou nelehkou úlohu – vylepšit herní projev týmu a především zachránit účast v evropských pohárech, ideálně v kvalifikaci do Ligy mistrů.

Ačkoliv Stramaccioni ještě není oficiálně odvolán, bookmakeři sázkových kanceláří už ocenili kurzy jeho možné nástupce. Podle Tipsportu je jasným favoritem Pavel Hapal (1,6:1), za ním následují současný sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný (4:1) a Jaroslav Šilhavý (5:1), který je po odvolání ze Slavie volný. K favoritům naopak nepatří letenské legendy Jozef Chovanec (30:1) či František Straka (50:1).

Co přechodné řešení se Ščasným?

„Dalo se čekat přechodné řešení se Zdeňkem Ščasným, sázkaři ale svými vklady velmi rychle stlačili kurz na Pavla Hapala z 10:1 až na současných 1,2:1, o největším favoritovi tak není pochyb,“ hlásí také Miloš Novotný, bookmaker Fortuny.

Mezi dalšími uchazeči o prestižní trenérský post jsou u jeho kanceláře nejčastěji jmenováni Jaroslav Šilhavý (10:1), sparťanská legenda Ivan Hašek (13:1), Václav Jílek z Olomouce (15:1), Luboš Kozel, trenér reprezentace do 18 let (18:1), nebo Roman Pivarník z Brna (20:1).

Volná je také trenérská legenda – Zdeněk Zeman (35:1), o jehož angažmá u pražských S se spekulovalo už mnohokrát.

Nástup zahraničního trenéra je vzhledem k posledním zkušenostem Sparty silně nepravděpodobný. Jediným relevantním kandidátem je Adrián Gula (15:1), trenér Žiliny.

Reklama

Související témata: