Hlavní obsah

Jágr posiluje zraněním a stářím ochablé svaly. Vrátím se ve správnou chvíli, vzkazuje

Praha

Původně si své premiérové utkání v sezóně za kladenské Rytíře naplánoval na minulou středu doma proti Havířovu, jenže z jeho záměru kvůli zdravotním potížím sešlo. A Jaromír Jágr se v sestavě Středočechů neobjevil ani v následujících třech utkáních Chance ligy. Existuje šance, že se fanoušci dočkají šestačtyřicetiletého útočníka v dresu jeho Kladna už v sobotu na ledě Frýdku-Místku? Naděje trvá, pravděpodobné to však nejspíš není.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kdy zase uvidí fanoušci Jaromíra Jágra v dresu Kladna?

Článek

„Je pravda, že jsem se chtěl vrátit už před týdnem, ale trošku jsem to odložil. Jde mi hlavně o to, abych se vrátil a zůstal zdravý," prohlásil Jágr ve čtvrtek večer pro Českou televizi během rozlučky tenisty Radka Štěpánka s kariérou v pražské O2 areně.

Jágr naposledy naskočil do zápasu 23. srpna proti Litoměřicím. Pak ale kvůli zranění vynechal zbylé dva přípravné duely před sezónou a za Kladno nenastoupil ani v žádném z jeho čtrnácti dosud odehraných utkání Chance ligy.

Soutěžní zápas, pokud nepočítáme sekundové epizody v play off minulé sezóny, pak nehrál už více než osm měsíců.

Jágr: Ještě není ta správná doba na návrat

„Věřím tomu, že ještě není ta správná doba, abych se vrátil. Máme spoustu času, ještě padesát utkání před sebou," nestresuje se Jágr svou natahující se zápasovou pauzou.

„Teď je pro mě nejdůležitější, abych se dostal zdravotně do pořádku. Abych posílil svaly, které jsou kvůli zraněním i stáří oslabené. Až bude ta správná chvíle, tak se vrátím a pomůžu," slibuje Jágr.

Na sobotní návrat ve Frýdku-Místku to tedy nevypadá. I když tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral nevylučuje ani tuto možnost. Kladno totiž po středečním souboji v Litoměřicích pokračuje po venkovním tripu. V sobotu Frýdek-Místek, v pondělí Poruba a ve středu Vsetín.

Heral: Sobotní start Jaromíra není nereálný

„Jaromír bude na tripu s týmem, ale svůj start v sobotním utkání nepotvrdil, trenéři jsou nachystaní na všechno. Myslím, že on se rozhodne, jak se bude cítit. Musíme počkat do soboty, pak bude jasno. Jeho start ale není nereálný," řekl Heral v pátek odpoledne pro Sport.cz.

Víc o Jágrově nejbližší budoucnosti může napovědět neděle, kdy si zatrénuje s dětmi a mladými hráči třineckých Ocelářů. Po tréninku pak naplánoval tiskovou konferenci.

Kdy odehraje Jaromír Jágr první soutěžní zápas probíhající sezóny?
V říjnu
5,4 %
V listopadu
33,1 %
V prosinci
3,9 %
V roce 2019
5,8 %
Už nikdy hrát nebude
51,8 %
Celkem hlasovalo 1566 čtenářů.

Reklama

Související témata: