Hlavní obsah

O extraligu na severu, Chomutov vyřadil Hradec

CHOMUTOV

Přímý souboj o extraligu se stane výhradně severočeskou záležitostí. Soupeřem hokejistů Ústí nad Labem, kteří si postup do finále prvoligového play-off zajistili už ve středu v Mladé Boleslavi, budou hráči Chomutova. Ve čtvrtém semifinálovém duelu totiž přesvědčivě porazili tým Hradce Králové 5:1, čímž vítězi základní části soutěže ukončili sezónu.

Foto: www.hchk.cz

Hradecký Flamík (vpravo) si cosi vysvětluje s hráčem Chomutova

Článek

Domácím scházel kapitán Šíp, jehož do zápasu nepustily potíže s ledvinami. V centru prvního útoku ho ale zastoupil Heinisch, který připravil vedoucí gól pro skórujícího Polodnu.

Chomutovští důsledně napadali rozehrávku soupeře a herní aktivitou přiváděli nejisté hosty do úzkých. Po 54 sekundách druhé třetiny využil přesilovku Jíra a na Bouškovu trefu pod horní tyčku záhy navázal Charousek. Křečovití hosté sice snížili Fojtíkem, ale jejich ofenzivní zoufalství se promítlo před druhou přestávkou i v nevyužité dvouminutové přesilovce pět na tři. Také závěrečné dějství proběhlo v režii vítězů, kteří nakonec sklidili ovace víc než čtyř tisícovek nadšených diváků.

Trenér Chomutova Vladimír Kýhos si pochvaloval obětavost i herní vyzrálost svých svěřenců: „Věřil jsem, že díky bojovnosti a nasazení doma postupovou šanci nepustíme. Soupeř musel vyhrát, proto jsme si na něj počkali a trestali jeho chyby. Zatrnulo mi jen při dvou oslabeních o dva hráče, ale skvěle jsme se ubránili. Finále si vysloveně užijeme a doufám, že Ústí notně potrápíme.“

Hradecký kouč Vladimír Jeřábek konstatoval: „Srazil nás nešťastně prohraný druhý zápas na vlastním ledě. Chomutov nakonec uplatnil více zkušeností z play-off, které hraje pravidelně už sedm let.“

Semifinále první ligy - čtvrtý zápas
Chomutov- Hradec Králové 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky: 9. Polodna, 21. Jíra, 26. Boušek 31. Charousek, 44. Kostourek - 35. Fojtík. Konečný stav série: 3:1.
Finálová bitva startuje v úterý v Ústí nad Labem, kde se ve středu hraje i druhý zápas.

Reklama

Související témata: