Hlavní obsah

Hokejisté Ústí vyhráli finále první ligy a zahrají si extraligu

PRAHA-tv

Hokejisté Ústí nad Labem se stali dalším účastníkem domácí extraligy. Rozhodující duel finále první ligy s Chomutovem vyhráli 5:1 a celou sérii 3:2 na zápasy. Za domácí dvakrát skóroval Tomáš Klimt, který na další dvě branky přihrál. Gólově se prosadili ještě Grof, Micka, a Janků. Ústí rozšíří v příštím ročníku hokejovou extraligu na patnáct týmů.

Článek

Domácí nastoupili bez zraněné brankářské jedničky Petra Přikryla, nastoupil jeho náhradník Zikmund. Jeho protějšek Horčička si ještě ani nesáhl na puk a po 43 vteřinách zápasu inkasoval. Klimt dostal přihrávku na levou stranu a střelou pod horní tyčku nedal gólmanovi  šanci. "Nic jsem nevymýšlel a rovnou vystřelil. Takhle přímočaře musíme hrát celý zápas," řekl Klimt o přestávce pro Českou televizi.

První hokejová liga on-line na Sport.cz:
Finále:Ústí n. Labem - Chomutov

"To je už třetí zápas, co jsme tady takhle špatně začali," smutnil naopak útočník Chomutova Michal Jeslínek, který se postaral o vyrovnání. V desáté minutě Zikmund jen před sebe vyrazil střelu Charouska a Jeslínek se z otočky trefil přesně. Za další dvě minuty mohli hosté dokonce zápas otočit. Mezi nedůraznými obránci projel až před Zikmunda Hašek, ale ve finální fázi poslal přihrávku ještě na Charouska. Ten před odkrytou brankou trefil jen boční síťku.

Křečovitost ústeckých hokejistů vystihl okamžik těsně před koncem první třetiny. Obránce Nádašdi se snažil tělem zastavit útočícího Bouška, jenže ten se mu vyhnul, a domácí bek trefil za ním jedoucího spoluhráče Pavla Janků. Někdejší kanonýr se vzápětí jen těžce zvedal z ledu.

Ústí dvakrát udeřilo v přesilovkách

Na začátku druhé třetiny hráli oba týmy skoro čtyři minuty jen ve čtyřech. Nejprve rozhodčí posoudili zákrok Kostourka na Micku jako faul, ale zároveň podle nich ústecký útočník pád trochu přifilmoval. A poté putovali na trestnou lavici za melu před brankou Houdek a Revay. Další šanci Chomutova vymyslel Jeslínek. Zavezl puk za branku soupeře a zadovkou posunul puk na najíždějícího Chatrnúcha. Brankář Zikmund proti jeho střele skvěle zasáhl.

Ve 28. minutě domácí poprvé v zápase využili přesilovou hru. Martinec nalevo uvolnil Klimta a ten z takřka stejné pozice jako při prvním gólu podruhé překonal Horčičku. Po dvou minutách si oba útočníci role vyměnili, ale gól Martince nebyl uznán pro předchozí ofsajd. Druhou třetinu nedohrál hostující Jaroslav Hašek, kterého Micka narazil na mantinel zrovna v místě, kde se zrovna otvírala dvířka ústecké střídačky, a chomutovský útočník si ošklivě pohmoždil koleno.

Zbytečně lítáme, zlobil se Bouška 

Minutu před druhou přestávkou zvýšilo Ústí svůj náskok na 3:1, když se po šikovné přihrávce Antoše prosadil domácí obránce Grof. „Musíme se víc tlačit do brány a líp střílet. Nemůžeme tam takhle lítat,“ rozčiloval se po konci druhé třetiny chomutovský Ladislav Boušek.

Chomutovští se pustili do náporu, který ještě umocnila přesilová hra po vyloučení Liščáka. Žádnou dobrou  příležitost si však nevytvořili. I v dalším průběhu hráči Ústí dobře atakovali hosty už ve středním pásmu a drželi je dostatečně daleko od své branky. Když pak sedm minut před koncem vstřelil Micka třetí přesilovkový gól Ústí, bylo o dalším účastníkovi extraligy rozhodnuto. Poslední tečku za zápasem napsal Janků.

První hokejová liga - 5. zápas finále:
HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Klimt (T. Martinec, Micka), 28. Klimt (T. Martinec), 39. Grof (Antoš, Janků), 53. Micka (Klimt), 59. Janků (Houdek, Klimt) - 10. Jeslínek (Charousek). Rozhodčí: Šindler, Minář - Čížek, Padevět. Vyloučení: 9:9. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6500 (vyprodáno).
Ústí: Zikmund - Grof, Nádašdi, Kolafa, P. Hořava, Houdek, Ficenc, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Micka, T. Martinec, Klimt - Slížek, Liščák, Klobouček - Přeučil, Kloz, Vítek - Jiří Kudrna.
Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Chatrnúch, Černý, Nosek, Révay, O. Malínský, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Jeslínek, Charousek, Hašek - T. Polanský, Heinisch, Tauš.
Konečný stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: