Hlavní obsah

Chomutovská posila Petr Stloukal pomýšlí znovu na návrat do extraligy

Chomutov

Hokejový útočník Petr Stloukal se po svém příchodu z extraligových Karlových Varů do prvoligového Chomutova zařadil možná i trochu podle očekávání k nejproduktivnějším hráčům druhé nejvyšší soutěže. S deseti vstřelenými góly patří do úzkého okruhu nejlepších střelců, navíc přidal i devět asistencí. A netají, že jej láká boj o návrat do extraligy právě v dresu chomutovských Pirátů. „Máme nějaký cíl, za kterým si jdeme," řekl Stloukal otevřeně v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Petr Stloukal

Článek

V Karlových Varech jste zažil před rokem a půl postup západočeského klubu mezi elitu, loni se tamní tým v extralize v klidu zachránil. Jak se za svým nedávným angažmá ohlížíte?

S Karlovými Vary jsme se tehdy dostali přes nesmírně těžkou baráž až do extraligy. A jsem rád, že jsme pak v ní hráli důstojnou úlohu. Potvrdilo se, že to jde. V této sezoně může být pro prvoligové týmy jednodušší postoupit, protože vítěz zamíří nahoru přímo bez baráže. Chtěl bych to prožít i v Chomutově. Kdybych neměl takovou touhu, tak bych sem nešel. Cílem je úspěch.

V Chomutově se vám daří hned od začátku sezony. Čemu to přičítáte?

Tím, že jsme ve Varech skončili poměrně brzy a bez strachu z baráže, jsem měl čas na regeneraci a na kvalitní letní přípravu. Dělal jsem si ji sám doma v Brně s vlastním kondičním trenérem. Myslím, že jsem byl dobře připravený. A že dávám góly? Od toho jsem tady. Trenéři se mnou počítali do první lajny a větší herní vytížení mi vyhovuje. Bojujeme jako tým a nechceme jen nějak přežít sezonu.

Můžete z pohledu útočníka porovnat extraligu s první ligou?

Extraliga je o level výš. A hůř se v ní dávají góly, než v první lize. Tím nechci tuhle soutěž znehodnotit. Je v ní ale více času na zpracování puku, dá se i něco trošku vymyslet a vysledovat reakci brankářů. V extralize, když dostane hráč před brankou kotouč, musí vystřelit z jedničky. Ale ani v první lize nejsou špatní gólmani. Chodí sem i brankáři s vyřízenými starty z extraligy. Třeba kladenský Brízgala chytá dobře za Ústí nad Labem.

Jak vnímáte aktuální páté místo Chomutova v tabulce po dvaceti kolech základní části?

Tým se skládal za minutu dvanáct. Přitom se někdy ani nevědělo, jestli se tady bude hrát první liga. Ale jakmile sezona začala, mužstvu to šlape. Kromě nových mladých hráčů nechybí ani zkušení borci. Teď přišel i útočník Jakub Černý, s nímž jsem hrál ještě loni za Karlovy Vary.

Reklama

Související témata: