Hlavní obsah

Hokejisté Komety a Chomutova srovnali stav semifinálové série

PRAHA

Hokejisté Komety Brno a Chomutova vyhráli v semifinále první ligy i druhé zápasy na domácí půdě a vyrovnali stav svých sérií na 2:2 na zápasy. Soupeři z Mladé Boleslavi a Olomouce se v sobotu ani jednou gólově neprosadili.

Foto: www.klhchomutov.cz

Ilustrační foto

Článek

Domácí Kometa se mohla opět spolehnout na gólmana Jarinu. Ten nepustil žádný puk z boleslavských přesilovek a v 19. minutě naopak udeřil z početní výhody Zubíček. Rychlý hokej pokračoval i ve druhé třetině a ve 37. minutě dokázal ujet boleslavským bekům Padělek a bekhendovou střelou trefil růžek Cháberovy branky. Vítězství 3:0 pečetil před vynikající kulisou 6800 diváků domácí útočník Dlouhý.

Chomutov začal proti Olomouci náporem umocněným dvěma přesilovkami, ale hosté se ubránili a postupně hru vyrovnali. Skóre otevřeli ve 24. minutě domácí, když Kostourkovu střelu Žigárdy vyrazil jen k volnému Polodnovi a ten střílel do odkryté brány. Aktivita se pak přesunula opět na chomutovské hokejky, ale výborně chytající olomoucký brankář si se všemi pokusy poradil. Nevyzrál na něho ani ve 49. minutě Jeslínek, který jel trestné střílení za faul Bartoně na Bouška. V 55. minutě se přesto Chomutov pojistky dočkal. V oslabení Tauš za bránou vybojoval puk a přihrál zcela volnému Chatrnúchovi, který střelou pod břevno zvýšil na konečných 2:0.

Série pokračují v úterý pátými duely v Mladé Boleslavi a Olomouci.

První liga - semifinále, 4. zápasy
Kometa Brno - Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 19. Zubíček, 37. Padělek, 43. Dlouhý. Rozhodčí: Kubeš, Jeřábek - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 11:13. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6800. Stav série: 2:2.
Chomutov - Olomouc 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 24. Polodna, 55. Chatrnúch. Rozhodčí: Šindler, Hodek - Lhotský, Kabourek. Vyloučení: 6:6, navíc Révay (Chomutov) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3120. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.