Hlavní obsah

Otočit sérii za stavu 0:2 dokáže jen málo týmů, pochvalují si v Chomutově

CHOMUTOV

Poslední krok k postupu do dalšího kola play-off bývá tím nejtěžším. Chomutovští hokejisté však již podruhé dokázali, že v jejich případě to neplatí. Šesté semifinálové utkání první ligy doma proti Olomouci proměnili v jednoznačnou záležitost, zvítězili 7:0, celkově 4:2 na zápasy a mohou se těšit na finálového soupeře, který vzejde ze souboje Mladé Boleslavi a Komety Brno.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Hokejisté Chomutova v souboji s Olomoucí

Článek

Již ve čtvrtfinále první ligy si Chomutov poradil doma v pátém utkání s Vrchlabím 7:3. K postupu do finále potřebovali Severočeši o jeden zápas více, který však byl stejně jako v předchozím kole v jasné režii Chomutova. „Perfektním úvodem jsme dokázali zvládnout i třetí utkání na svém ledě a dnes jsme to zopakovali. Je dobře, že gól padnul z první šance, potom se mužstvo uvolnilo, a byl to koncert,“ pochvalovat si trenér KLH Martin Pešout po vítězném klání v útrobách ČEZ stadiónu.

„Musím před hráči smeknout a je to dílem jejich velkého srdce. Jsme jediné mužstvo v extralize i v první lize, které začínalo venku a dokázalo vyhrát sérii,“ připomněl bývalý reprezentační kouč české reprezentační sedmnáctky a osmnáctky. „Vrátili jsme se do série za stavu 0:2 a to dokáže málo týmů,“ dodal pyšně na adresu svých svěřenců.

Krušnohorci šli v šestém zápase za postupem velmi jednoznačně, když Kohoutům nasázeli v první třetině tři góly a ve druhém dějství přidali branky čtyři. V závěrečné části se gólový brankostroj zastavil a Chomutov se po roce znovu podívá do finále první ligy. „Rozhodli jsme hlavně v pátém utkání v Olomouci, kdy jsme hráli na hranici sebeobětování,“ vrátil se Pešout k důležité výhře na olomouckém ledě, kdy se Severočeši ujali vedení v sérii 3:2.

Nejlepším hráčem Chomutova v sérii vyhlášen Domin

Nejlepším hráčem semifinálové série byl vyhlášen Petr Domin, posila KLH před play-off. Bývalý hokejista Hradce Králové si do svých statistik ve vyřazovacích bojích připsal jedenáct kanadských bodů za dva góly a devět přihrávek. „Důležitý zápas byl v Olomouci, kde jsme byli pod tlakem, ale zápas jsme otočili. Ten zápas lámal sérii,“ souhlasil Domin se svým trenérem ohledně klíčového duelu. „Já osobně bych do finále raději Brno,“ přidal pětadvacetiletý útočník.

„Cítíme se všichni perfektně. Se silami jsme na tom dobře,“ odmítnul Domin, že by mužstvu měli pro klíčové boje ve finále chybět síly. „Času na regeneraci je dost. Určitě dostaneme nějaké volno, takže to nebude problém. Navíc náš soupeř bude hrát sedm zápasů, takže bychom na tom měli být lépe,“ uvedl hráč s číslem 77.

Soupeř Chomutova ve finále první ligy vzejde v sobotu ze sedmého rozhodujícího utkání mezi domácí Mladou Boleslaví a Kometou Brno. „Nemáme důvod ani právo spekulovat, protože to nemůžeme ovlivnit. Přáli bychom si Brno, ale myslím, že to Mladá Boleslav uhraje,“ vyslovil svůj tip chomutovský kouč. „Chtěli jsme, aby jejich série pokračovala, abychom získali dva dny odpočinku navíc oproti druhému finalistovi a to se povedlo,“ dodal s tím, že na sedmý zápas do města automobilů se pojede osobně podívat a shlédnout svého příštího soupeře.

Reklama

Související témata: