Hlavní obsah

Ústí prý chtělo za Hořavu nereálné peníze, Kysela to odmítá

OMSK/PRAHA

Nereálné finanční požadavky ústeckého hokejového klubu, to byl podle generálního manažera hokejistů Avangardu Omsk Anatolije Bardina jediný důvod, proč ztroskotalo vyjednávání o angažmá Miloslava Hořavy na post asistenta trenéra v ruském klubu, kde hraje i Jaromír Jágr. Bardinův protějšek Robert Kysela z HC Slovan Ústečtí Lvi ovšem podobné zvěsti odmítá, nikdy prý na konkrétní jednání ani nedošlo.

Článek

"S Miloslavem Hořavou proběhla jednání, jenže jej nechtěl pustit současný klub. Ten měl naprosto nereálné finanční požadavky, co se týče jeho uvolnění z funkce. Žertoval jsem, že za takové peníze, co od nás chtěli, bych se na lavičku postavil sám," smál se Bardin v rozhovoru pro ruský deník Sport-Express.

Generální manažer Ústí nad Labem Robert Kysela už je na otázky ohledně uvolnění kouče Hořavy ze svého klubu alergický. "Vždyť nikdy k žádným oficiálním jednáním s Omskem nedošlo. Byl tady pouze jejich zástupce pan Zídek, kterému jsem jasně řekl, že Hořava je kvalitní trenér a takový stojí velké peníze. To bylo všechno. S panem Bardinem jsem vůbec nemluvil a ani se s ním nikdy nesetkal," reagoval pro Sport.cz ostrým tónem Kysela.

Fleminga doporučil bývalý Jágrův kouč 

Kdyby námluvy Avangardu vyšly, mohl Hořava dělat asistenta kanadskému kouči Waynu Flemingovi, jenž dnes konečně dorazil do Omsku. Jeho přílet se zdržoval kvůli vyřízení všech vízových povinností. "S vízy mezi Ruskem a Kanadou to není úplně jednoduché, tak jsme se obrátili s prosbou o rychlejší vyřízení na náš konzulát. Pomohli nám. Jednou ráno přišel do kanceláře v Torontu a večer už měl všechna potřebná razítka," prozradil Bardin.

V případě nového trenéra Omsku se původně mluvilo o dalších Kanaďanech Bobu Hartleym a Davu Kingovi, ale nakonec dostal k vedení Jágra a spol. přednost trochu překvapivě Fleming. "Při angažování Wayna Fleminga sehrálo roli i doporučení hlavního trenéra New York Rangers Toma Renneyho. Vedle Waynea jsme pak vážně uvažovali už jen o jednom kandidátovi a to byl Bob Hartley," prozradil Bardin.

Reklama

Související témata: