Hlavní obsah

Ústí vyhrálo i druhé finále první ligy, tentokrát 3:1

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem porazili i ve druhém finálovém utkání play-off první ligy na vlastním ledě Kometu Brno, tentokrát 3:1. V sérii hrané na čtyři výhry vedou Severočeši 2:0. Finálová bitva dvou nejlepších celků základní části druhé nejvyšší soutěže bude třetím duelem pokračovat v pondělí v Brně.

Článek

Severočechům se stejně jako v pátek vydařil vstup do utkání. Již po 83 vteřinách se dostali do vedení, když využili zaváhání brněnského obránce Davida, který nedokázal přesně vyhodit puk z obranného pásma. Na modré kotouč zastavil bek Zeman a prostřelil Hyláka.

Kometa se poté snažila vyrovnat, aktivní byl zejména Vondráček, ústecký gólman Salfický byl ale pozorný. V polovině první třetiny si domácí zahráli první přesilovku, přidat druhou branku ale nedokázali. Hru proti bránící čtveřici si vyzkoušeli i hráči Brna, místo vyrovnání však byli blízko inkasování druhého gólu. Mikulíkovu střelu ale Hylák zlikvidoval.

Ve druhé třetiny si oba celky vyzkoušely hru v pěti proti třem. Nejprve se dvě minuty neúspěšně o zkorigování stavu snažili Brněnští, poté minutu a tři čtvrtě domácí. Lvy tento nezdar ale nemusel dlouho mrzet, krátce po srovnání počtu hráčů na ledě přihrál Mikulík zpoza branky Skleničkovi a Ústí vedlo 2:0.

A šance domácích na druhou výhru v sérii mohly být ještě vyšší. Aktivního Mikulíka fauloval při brněnské přesilovce Kántor a rozhodčí nařídili trestné střílení, které však Němeček neproměnil. Třetí branku Lvi nepřidali ani v druhé dvojnásobné početní výhodě, tentokrát téměř minutové.

Domácím to ale nakonec nevadilo. Kometa se sice i poté snažila s výsledkem něco udělat, stejně jako v prvním duelu jí ale při střelbě štěstí nepřálo. Naopak v 55. minutě se po individuální akci trefil Hovorka a diváci ve Zlatopramen Areně mohli začít slavit. Náladu jim nepokazil ani fakt, že Salfický nakonec neudržel čisté konto. Zkušený gólman sice předvedl několik vynikajících zákroků proti střelám Kostourka či Korhoně, v poslední minutě jej ale po Zemanově zaváhání překonal Klimt.

Finále play off první hokejové ligy - 2. zápas:
Ústí nad Labem - Kometa Brno 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Zeman, 30. Sklenička (Mikulík), 55. Hovorka - 60. Klimt (Kostourek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Skopal, Rittich. Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváci: 6356. Stav série: 2:0.
Ústí nad Labem: Salfický - Němeček, Pojkar, Kříž, Macháček, Klobouček, Zeman, Gýna, Kubát - Dragoun, Mikulík, Sklenička - Hovorka, S. Procházka, Špirko - Janků, Pazourek, Heřman - Havlíček, Hanzl, Šaffer. Trenéři: Hořava a Votruba.
Brno: Hylák - Lhotský, Kántor, Koma, Křetinský, Morava, David - Korhoň, Pucher, Brabenec - Vondráček, Barus, Dlouhý - Sedlák, Klimt, Polodna - Kostourek, Liščák, I. Padělek. Trenéři: Kýhos a Lukeš.

Reklama

Související témata: