Hlavní obsah

Trenér Hořava nebude pokračovat u hokejistů Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Hlavní trenér Miloslav Hořava ani jeho asistent Jan Votruba nebudou pokračovat na lavičce hokejistů prvoligového Ústí nad Labem. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu s tím, že Hořava s vítězem první ligy, který ale v baráži o extraligu s Mladou Boleslaví neuspěl, bude nadále v kontaktu.

Článek

"Nadále budeme spolupracovat. Miloš Hořava bude konzultantem našeho klubu pro sportovní záležitosti," řekl serveru tiskový mluvčí klubu Přemysl Zeman.

Je pravděpodobné, že Hořava zamíří za angažmá do zahraničí. "Během sezóny projevil o jeho služby ruský Omsk. Hořava se zachoval profesionálně a v rozdělané práci pokračoval, čehož si velmi vážíme. O jeho dalším angažmá nevíme, ale zájem je ve Švédsku nebo Rusku," doplnil Zeman.

Hořava převzal ústecký tým před touto sezónou poté, co klub sestoupil z extraligy. Do role jeho asistenta se posunul z pozice hlavního kouče Votruba. I jemu skončila smlouva. "Vybírá i z nabídek z naší nejvyšší domácí soutěže," řekl Zeman.

Klub nyní hledá nové trenéry. "Hráči mají volno, poprvé se sejdou 27. dubna. Do této doby chceme mít vyřešenou otázku ohledně složení trenérského tandemu. Čekají nás jednání, proto konkrétní jména oznámíme, až budeme s novými trenéry dohodnuti," dodal Zeman.

Reklama