Hlavní obsah

David Moravec v Havířově skončil a zvažuje, co dál

ÚSTÍ NAD LABEM

Měsíční hostování v prvoligovém klubu Havířova ukončil hokejový útočník David Moravec, který teď zvažuje, co dál. „Nějaké nabídky mám a rozhodnu se do pátku," uvedl Moravec.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

"Zaznamenal jsem i zájem ze Slovenska, ale nechci předbíhat. Chtěl bych smlouvu do konce sezóny. Je to otevřené, co se týče délky kontraktu nebo financí,“ řekl kmenový hráč Třince po středečním prvoligovém duelu Havířova v Ústí nad Labem. Ani on ale nezabránil porážce svého týmu 0:2.

„Po příjezdu z autobusu jsme šli skoro rovnou na zápas. Rozbruslení bylo bez důkladné rozcvičky. Byli jsme rovnocenným partnerem, ale bohužel jsme nedali gól. Ve třetí třetině jsme se pokoušeli vyrovnat, leč marně,“ líčil zkušený forvard. „ Ústí je na druhém místě a měli jsme z něj přirozený respekt,“ připomněl.

V první lize odehrál sedm zápasů. „V létě jsem v přípravě trochu lajdačil. Neměl jsem s kým chodit na led. A po týdnu tréninku jsem nastoupil hned do zápasu za Havířov. Postupně jsem se do toho dostával. Měl jsem ale problémy s bruslemi. Po herní i fyzické stránce jsem se snad zlepšil. Ještě to však není ideální, protože mám mezery a rezervy,“ vykládal olympijský vítěz a mistr světa.

Může porovnávat nejvyšší soutěže s první ligou. „Prvoligoví hráči nejsou ve srovnání s extraligou na takové taktické úrovni. Výkonnostní skok je tam znát.

Moravec dal jeden gól. „To je málo. Soupeři byli rozehraní, těžko jsem se prosazoval,“ uznal útočník posledního celku první ligy. „Dopláceli jsme na neproměňování šancí. Do hry se vloudila nervozita a výkony někdy měly sestupnou tendenci.“

I při účinkování v Havířově sledoval extraligu, hlavně Třinec. „Mají to perfektně rozjeté. Hrají hodně ofenzivně a tím udolají každého soupeře. Viděl jsem derby Třince ve Vítkovicích a byl to vynikající zápas,“ pravil Moravec.

Reklama

Související témata: