Hlavní obsah

Čaloun věří v extralize Třinci

ÚSTÍ NAD LABEM

Olympijský vítěz a mistr světa Jan Čaloun patří k největším postavám první hokejové ligy. V letošní sezóně působí ve Vrchlabí a novou štaci si pochvaluje, i když jeho nový tým nehraje o špici. „V Podkrkonoší jsem spokojený. Přišel jsem tam po prvním kole a zatím jsem dal šest gólů. Odehrál jsem deset zápasů a momentálně jsem zraněný,“ sdělil zkušený útočník.

Článek

„Na jednom z tréninků jsme nacvičovali hru tři na tři a spoluhráč mě nastřelil pukem ze dvou metrů do kotníku. Hned jsem si myslel, že to mám zlomené. Už jsem se na nohu nepostavil. Ale rentgen zlomeninu vyloučil. Přesto jsem musel dva dny chodit o berlích. Trénovat nešlo, protože kotník bolel. Bohužel jsem vynechal zápasy v Havířově a v Ústí nad Labem,“ přiblížil Čaloun, proč chyběl v sestavě.

„Patřím do mužstva, které je vyrovnané s většinou soupeřů. Nahoře jsou Ústí s Chomutovem, za nimi je bodová mezera. Ale v téhle soutěži může kdokoli prohrát s kýmkoli. Střed tabulky je hodně našlapaný,“ charakterizoval útočník první ligu.

Čaloun loni hrál za Ústí, které disponovalo spoustou protřelých hráčů z extraligy. Ale i ve Vrchlabí má za spoluhráče prověřené hokejisty. „V brance je Biegl, z extraligy jsem se znal i s Pácalem. Hodně zkušený je také Filip. Ale jinak je tady mladý kádr, který dostává šanci. Myslím, že tahle symbióza by mohla fungovat,“ povídal vrchlabský hokejista.

Nabídka z extraligy zatím nepřišla

Nelákal by ho znovu návrat do extraligy třeba formou střídavých startů? „Zatím nic nepřišlo a ani to neočekávám. Kluby dávají spíše přednost mladším klukům. V mém věku už nejsem perspektivní pro žádné extraligové mužstvo,“ tvrdil Čaloun.

Extraligu ale sleduje. Špičkové postavení Třince a Vítkovic ho nepřekvapují.

„Když se podívám na jejich kádry, tak mi z toho vychází, že mají parádní týmy. Vítkovičtí Burger, Hubáček, Ujčík jsou tahouny. V Třinci dominuje Kohn, s nímž jsem hrál za finský Blues Espoo. Je to vynikající hokejista, který tým hodně zvedl. Dokonce si myslím, že Třinec má na vítězství v extralize. Jeho první místo není podle mně přechodným jevem,“ nabídl útočník svůj pohled.

A co říká na výkony mužstev, v nichž v extralize působil? „Litvínov měl katastrofální začátek, ale už se zvedá. Už je osmý. Kdyby nezaspali úvod, mohli být ještě výš. Pardubice jsou pořád kvalitní. Uvidíme, jak si poradí s případnou absencí brankáře Haška. Jeho náhradníka M. Růžičku znám. Je flegmatický a má výbornou gólmanskou povahu. Věřím, že dovede Haška zastoupit. A Pardubicím hodně pomáhá i útočník Špirko, s nímž jsem hrál dva roky v Ústí,“ glosoval Čaloun extraligové dění.

Reklama

Související témata: