Hlavní obsah

Hokejová Slavia se zbavila Hrušky, kanonýr přestupuje do Chomutova

PRAHA

Zvláštní dárek dostal k oslavě lednových 33. narozenin hokejový útočník David Hruška. Zkušený hráč opouští po sedmi letech pražskou Slavii a přestupuje do ambiciózního Chomutova, jenž má v úmyslu na jaře postoupit z první ligy do nejvyšší soutěže. Hruška byl nejlepším střelcem loňského ročníku extraligy, ale letos se mu už tolik nedařilo. V dosavadních 35 zápasech skóroval jen sedmkrát.

Článek

Ještě v loňské sezóně přitom David Hruška nasázel během základní části soupeřům 31 branek. Letos se ale trápil a nedokázal navázat na nejlepší roky strávené převážně v prvním útoku Slavie po boku kapitána sešívaných Josefa Beránka.

Hruška začínal s hokejem v rodném Sokolově, po ME osmnáctiletých a krátké zkoušce v zámořské WHL se dostal do Vsetína, kde však pořádnou příležitost nedostal. Následovala krátká zastávka v Opavě a dvě vydařené sezóny v Karlových Varech, ročník 2001/02 strávil v Litvínově a Havířově. V létě 2002 přišel do pražské Slavie, kde se výrazně podílel na zisku dvou mistrovských titulů (2003 a 2008).

Nyní se Hruška bude snažit o úspěchy v první lize a jeho nový zaměstnavatel je z jeho příchodu nadšen. „David Hruška přichází do Chomutova z pražské Slávie na trvalý přestup,“ tvrdí hrdě na oficiálních stránkách KLH Chomutov marketingový manažer klubu David Dinda.

Reklama

Související témata: