Hlavní obsah

Hradec Králové roznesl Ústí nad Labem, Chomutov prohrál v Olomouci

PRAHA

Hokejisté ambiciózního Chomutova si musí na možný postup do finále první ligy ještě počkat. Ve čtvrtém utkání semifinálové série s Olomoucí Severočeši poprvé selhali, když prohráli na ledě soupeře 1:2. Ještě hůře dopadl suverénní lídr základní části z Ústí nad Labem. V Hradci Králové prohrál vysoko 1:6 a série je nyní vyrovnána na 2:2 na zápasy. Páté zápasy se hrají v úterý v Chomutově a v Ústí nad Labem.

Článek

Olomouc měla výborný start do zápasu a ve 12. minutě vedla po střelách Mikela a Brančíka dvoubrankovým rozdílem. Hosté se přes gólmana Žigárdyho, jenž tentokrát dostal přednost před Hylákem, dlouho nemohli prosadit. Snížení zařídil až ve 47. minutě proměněnou přesilovkou Posmyk. Od té doby čelili domácí obrovskému tlaku, z něhož se mohli vymanit po nařízeném trestném střílení. Brančík však s blafákem neuspěl, a tak diváci trnuli až do závěrečné sirény.

Hradečtí hokejisté povzbuzení páteční výhrou v prodloužení na favorizovaného soupeře vlétli a během první třetiny mu nastříleli tři góly. Suverén základní části se na odpověď nevzmohl a koncert domácích pokračoval i po přestávce. Až za stavu 6:0 přišel v 57. minutě gólman Vošvrda o čisté konto, radost domácích to ale příliš nezkalilo. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se blýskl Budínský.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 4. zápasy:
Olomouc - Chomutov 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky: 9. Mikel, 12. Brančík - 47. Posmyk. Rozhodčí: Vampola, Přikryl - Reich, Skopal. Vyloučení: 6:4, navíc Mikšovic (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2500. Stav série: 1:3.
Hradec Králové - Ústí nad Labem 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky: 10. a 14. Budínský, 17. Volráb, 24. Šejnoha, 44. O. Hruška, 51. Kubišta - 57. Heinisch. Rozhodčí: Hrubý, Lacina - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 9:10, navíc Karlíček - Němeček oba 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3039. Stav série: 2:2.

Reklama