Hlavní obsah

Chomutov podruhé doma vyhrál a srovnal sérii s Ústím

CHOMUTOV

Hokejisté Chomutova vyrovnali stav finálové série první ligy s Ústím nad Labem na 2:2 na zápasy. Druhé domácí utkání v neděli vyhráli 5:2. Pátý duel se hraje ve středu v Ústí, pak se finále do Chomutova ještě jednou vrátí.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Chomutova ovládli čtvrté finále proti Ústí.

Článek

Po sobotním vítězství v prodloužení v neděli Chomutovští rozhodli zápas mnohem dříve. V druhé třetině zvýšili Kraft a autor dvou gólů Skořepa náskok domácího mužstva až na 5:1 a Ústí už dokázalo jen snížit.

Chomutovský trenér Radim Rulík si po utkání pochvaloval, že jeho týmu všechno vyšlo. "Tak jsme si to přáli. Myslím, že jsme dneska vyhráli zaslouženě, protože jsme dokázali využít přesilovky a dvakrát jsme ubránili dvojnásobné oslabení. To bylo klíčové, podle mého názoru se lámal právě ve druhé třetině," prohlásil.

Ústecký kouč Petr Rosol uznal, že Chomutov byl dnes lepší. "Když neproměníte dvě dvojnásobné přesilovky, tak jste trochu nervózní, ale tak zkušeným hráčům, co tady máme, by se to stávat nemělo. Je jasný, že nejde dát branka z každé přesilovky, ale musí tam být pohyb, střela, musíte trefit branku. A to tam dneska chybělo," poznamenal.

Do branky hostujícího Slovanu naskočil poprvé ve finálové sérii Orct a od prvních minut čelil spršce střel, kterými ho hráči Chomutova zasypali. Úvodní nápor domácích nezbrzdilo ani oslabení, ve kterém naopak ujel Jíra a o chvíli později Duda.

Ve 13. minutě fauloval hostující Gýna, a protože se na ledě objevila krev, vysloužil si od rozhodčích čtyřminutový trest. Přesilovku domácí využili už po necelé minutě, když Bombic od modré přesně trefil růžek Orctovy branky. O další minutu později zvýšil na 2:0 další obránce Brňák. Z dvoubrankového vedení se ale domácí hráči radovali jen 43 vteřin. Pak zakončil ukázkovou kombinaci čtvrtého ústeckého útoku Roman Pšurný.

Velkou šancí na vyrovnání byly pro Ústí dvě více než minutu a půl trvající dvojnásobné přesilovky na začátku druhé dvacetiminutovky. Ani jednu, i přes šance Michala Pšurného a Alinče, ale Slovan nevyužil.

Byl to naopak Chomutov, který si do statistik připsal další využitou přesilovku. V 26. minutě vystřelil od modré Pulpán, Orct střelu jen vyrazil před sebe a puk pohotově doklepl Milan Procházka.

Na 4:1 zvýšil po střele z velkého úhlu v 33. minutě kapitán Skořepa, který navíc v závěru druhé třetiny ještě gólově využil i chomutovskou přesilovku pět na tři. Po 40 minutách hry se tak do kabin odcházelo za stavu 5:1 pro domácí.

Ústí se sice snažilo vrátit do zápasu a do třetí části vstoupilo aktivně, ale šance hostujících hráčů končily buď na holích obránců, nebo v náruči gólmana Hanuljaka. Domácí už se do útoku příliš netlačili, pozorně si hlídali své obranné pásmo a hrozili spíš jen z brejků.

Slovanu se podařilo snížit v 53. minutě, kdy opět zaúřadovala čtvrtá útočná řada. Tentokrát byl střelcem Michal Pšurný. Další zdramatizování zápasu už ale domácí nedovolili a po výhře 5:2 srovnali finálovou sérii na 2:2.

Chomutov - Ústí nad Labem 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Bombic (Pulpán, Hruška), 15. Brňák (Jíra), 26. Kraft (Pulpán, Hruška), 33. Skořepa (Procházka), 40. Skořepa (Kraft, Grof) - 15. R. Pšurný (M. Pšurný, Mikulík), 53. M. Pšurný (Mikulík, R. Pšurný). Rozhodčí: Jílek, Jeřábek - Padevět, Prchal. Vyloučení: 7:8, navíc Mikulík (Ústí) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 5126. Stav série: 2:2.
Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Grof, Hájek, Tribuncovs, Brňák, Všetečka, Trefný - Hruška, Kraft, Duda - Procházka, Trochta, Skořepa - Eiselt, Domin, Polanský - Jíra, Mikšovic, Hašek. Trenér: Rulík.
Ústí n. L.: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Gýna, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Heinisch - Hanzl, Šagát, Dragoun - Mikulík, M. Pšurný, R. Pšurný. Trenér: Rosol.

Reklama

Související témata: