Hlavní obsah

Na roli favorita jsme už zvyklí, říká chomutovský Kolek

CHOMUTOV

Hokejisté Chomutova vedou po deseti odehraných kolech tabulku první ligy. Dalo by se říci, že to přesně koresponduje s ambicemi mužstva, jehož cílem je postup do extraligy. „Od nás se pořád očekává jen vítězství, na roli favorita jsme zvyklí,“ říká jeden z chomutovských trenérů Vladimír Kolek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

ilustrační foto

Článek

V minulém kole lídr tabulky zdolal nováčka soutěže z Litoměřic „pouze“ 2:1. „Soupeř předtím porazil silné Ústí a proti nám prokázal znovu dobrou formu. V žádném případě to není žádný outsider, takže si cením i těsného výsledku,“ líčil Kolek. „Nakonec to byl dost vypjatý zápas až do konce, když Litoměřičtí odvolali brankáře,“ připomněl dramatický finiš.

Chomutovští nastoupili jen se šesti obránci a v jedné fázi utkání hráli jen se třemi beky, další tři souběžně seděli na trestné lavici. „To bylo dost specifické, ale zvládli jsme to,“ prohodil Kolek.

Zatím se zdráhá podrobně hodnotit účinkování týmu v soutěži. „Na bilancování je ještě brzy, první větší ohlédnutí by mělo přijít tak po třináctém kole. Pro nás je pozitivní, že jsme v čele tabulky. I zápasy, v nichž jsme nehráli dobře, jsme dovedli k vítěznému konci,“ pokračoval kouč.

Mudroch už trénuje 

Chomutov vede o dva body. Je to hodně, nebo málo? „Tak to se ptám také. Nemůžeme si vůbec připustit možnost, že bychom se pohybovali někde na pátém místě. Prvním cílem je vítězství v základní části a jít krok po kroku,“ zdůraznil Kolek. „Soutěž je dost podceňovaná, přestože má svou úroveň. Jsou v ní dobré týmy, které by mohly šlapat na paty extraligovým celkům,“ mínil trenér.

Před pár dny odešel chomutovský obránce Grof na hostování do Zlína. „Tamní trenér Venera ho zná ze společného působení v Karlových Varech. Existuje dohoda, že v případě potřeby bychom mohli využít recipročně někoho ze Zlína,“ vysvětlil Kolek.

V sestavě chybějí někteří hráči. „Mudroch měl zlomený kotník, ale už týden trénuje.

Mucha měl potíže s ramenem. Sikoru trápí záda, Horna ještě nevydrží zátěž zraněného kolena. Milan Procházka zavolal, že má horečku. Třikrát nám vypomáhal karlovarský obránce Prošek, který byl ale vážně zraněn v karlovarském dresu ve Zlíně. Víc prostoru na ledě tak dostávají hráči, kteří nebyli tak vytěžovaní,“ dodal trenér.

Reklama