Hlavní obsah

Děláme týmovou práci, tvrdí chomutovský asistent Liška

CHOMUTOV

Hokejový kouč Jaroslav Liška zahajoval sezónu v roli hlavního trenéra prvoligových hokejistů Chomutova. Jenže tato pozice mu dlouho nevydržela. Nedávno byl ze svého postu sesazen, ale na střídačce zůstal. Jen na místě asistenta po boku nového lodivoda Milana Kašpárka. „ Je to ale týmová práce,“ říká Liška.

Asistent trenéra chomutovských hokejistů Jaroslav Liška.

Článek

Jak jste přijal fakt, že už nejste hlavním trenérem Chomutova?

Vyplynulo to ze situace, kdy jsme prohráli dvě utkání v řadě. Dívám se na to profesionálně. Pracujeme jako tým a k panu Kašpárkovi přibyl vedle mně i další asistent Ťupa. Mám na starosti obránce, Milan Kašpárek útočníky a Martin Ťupa sleduje utkání podrobně jako celek a svoje poznatky konzultujeme.

Zápas s Ústím, který jste prohráli 4:5 v prodloužení, vám poněkud zkomplikoval situaci v tabulce...

Právě to nás mrzí nejvíce. Bojovali jsme o to, abychom Ústí odskočili na pět bodů, což by byl dobrý dílčí úspěch. Ale nepovedlo se to, takže převažuje zklamání. Zvlášť když Jihlava zvítězila za tři body a utekla nám v čele na dvoubodový rozdíl. Všechno se ale bude sčítat až později.

Někteří vaši kmenoví hráči hostují v extraligových klubech. Jak to berete?

Obránce Grof šel v průběhu sezóny do Zlína, útočník Hrdel je momentálně v Mladé Boleslavi. A David Hruška střílí od začátku ročníku góly za Karlovy Vary. Teď se soustřeďují na svojí práci v nejvyšší soutěži, ale po vánocích by měli být zpátky v Chomutově.

David Hruška odehrál pár vteřin v chomutovském dresu proti Ústí. Proč neměl větší herní vytížení?

Chceme, aby nasbíral patnáct zápasů v první lize a mohl tak zasáhnout do případné baráže. A že se na hřišti jen mihl? Je tam určitá dohoda s Karlovými Vary, kterou respektujeme.   

Reklama

Související témata: