Hlavní obsah

Chceme do extraligy, hlásí šéf hokejistů Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Správné načasování formy. To je podle předsedy představenstva hokejového klubu HC Slovan Ústečtí lvi Jana Dragomira hlavní faktor, který dovedl vítěze základní části první ligy přes finále až do baráže o extraligu. "Teď pomýšlíme na extraligu. Chceme ji hrát a doufám, že ji hrát budeme, ale musíme si ji sportovně vybojovat,“ prohlásil Dragomir.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem

Článek

„Paradoxně můžeme děkovat Vrchlabí, které nás ve čtvrtfinále dvakrát porazilo a donutilo k usilovnější práci celého týmu. Po procitnutí přišlo jedenáct vítězství v play-off v řadě. Výkony viditelně stoupaly, vyřadili jsme hladce Havlíčkův Brod a proti Chomutovu snesla naše hra dokonce nejvyšší měřítka. Na rozdíl od soupeře, který má podle jmen velmi nabitý kádr, jsme prodali herní kvalitu v pravý čas,“ tvrdil klubový šéf.

Ústí je podle něj silné, i co se týče funkcionářského a trenérského úseku. „Generální manažer Kysela a sportovní manažer Šindel jsou nejlepší na svém postu v prvoligové soutěži. I v průběhu sezóny přivedli dobré hráče, kteří jsou ochotni se obětovat pro tým. Moc oceňuji i to, jak mužstvo připravili kouč Rosol s asistentem Skrbkem. Ti byli v první lize také nejlepší. Teď pomýšlíme na extraligu. Chceme ji hrát a doufám, že ji hrát budeme, ale musíme si ji sportovně vybojovat,“ prohlásil Dragomir.

Pikantní je, že Ústí se střetlo s Mladou Boleslaví v baráži již v letech 2008 a 2009 a čeká ho třetí konfrontace s tímto soupeřem během poslední doby. „Předtím jsme dvakrát neuspěli a hodláme se z toho poučit. Máme pracovitý tým a naše šance na postup jsou letos možná vůbec největší. Určitě budeme kousat. Ale zároveň respektujeme i Boleslav, která by do baráže ani nešla, nebýt odpočtu dvaadvaceti bodů v extralize,“ uvedl ústecký šéf.

V baráži, která začíná 6. dubna, se v roli soupeřů potkají „staří známí“ a hokejoví kamarádi - trenéři Petr Rosol (Ústí) a Vladimír Jeřábek (Mladá Boleslav). Oba kdysi hráli za Litvínov, který v sezóně 2004/2005 dokonce vedli v extralize společně ze střídačky.

Reklama