Hlavní obsah

Šance na odkup extraligy není moc reálná, říká nový kouč Chomutova Sýkora

První trénink v novém působišti má za sebou nový trenér chomutovských hokejistů Václav Sýkora, který stejně jako jeho „dvorní“ asistent Jan Votruba působil naposledy v ruském Petrohradu a loni získali společně extraligový titul s Pardubicemi. K tomu, že by Chomutov mohl získat extraligovou licenci od Kladna, Sýkora v rozhovoru pro Sport cz. řekl: „Moc reálné to nevidím. Nejspíš se budeme připravovat jen na první ligu.“

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Václav Sýkora

Článek

Jak berete svůj příchod do Chomutova?

Práce trenéra je podobná v různých klubech a ve všech soutěžích. Snažíte se vytvořit co nejsilnější mužstvo a co nejlépe ho natrénovat a připravit. Je třeba se ale přizpůsobit potenciálu a hráčskému materiálu, jaký máte k dispozici. Základem ale je, že chcete pokaždé dosáhnout úspěšného výsledku. V tom není rozdíl ani mezi Petrohradem a Chomutovem.

Zatím se vám sešlo v přípravě jen patnáct hráčů. Není to na tak ambiciózní klub málo?

Probíhají ještě některá jednání o posilách, a do minulého týdne se řešilo, jestli se mužstvo bude stavět na extraligu, nebo první ligu. Přípravu jsme museli zahájit, a to s hráči, kteří tady zůstali. Mimo jsou i někteří zranění, ale chceme, aby se kádr postupně doplnil.

Jak vidíte šance Chomutova na odkup extraligové licence od Kladna?

Podle toho, jaké mám informace, tak si myslím, že budeme připravovat kádr na první ligu.

Po letošní sezóně skončilo v Chomutově už osm hráčů. Nepokračují tady ani útočníci Radek Duda a dosavadní kapitán Zdeněk Skořepa. Jaký je důvod jejich odchodu?

Samozřejmě jsme situaci konzultovali s vedením klubu. A v podstatě to nebylo jen naše rozhodnutí. V úvahu se brala prospěšnost hráčů a výkonnost, jakou předvedli v play-off. Nakonec jsme se rozhodli, že tyto hráče dále nepoužijeme.

Ústí loni hodně vsadilo na to, že v průběhu první ligy nepůjčovalo mnoho hráčů do extraligy a držel tým pohromadě, kdežto Chomutov šel opačnou cestou. Jakou máte představu pro příští sezónu?

Nevím, jestli někdo v minulosti uvolnil na hostování, či střídavé starty z první ligy do extraligy tolik hráčů, jako Chomutov. Byl to asi experiment. Nyní budeme chtít, aby se mužstvo dalo postupně do kupy, zvyklo si na sebe a stmelilo.

Reklama

Související témata: