Hlavní obsah

Hokejisty Berouna má zachránit v první lize Radoslav Svoboda

BEROUN

U hokejistů Berouna se před zahájením boje o udržení v první lize vyměnili trenéři. Před sobotním rozbruslením vedení klubu odvolalo Miloše Pecku s Petrem Vyskočilem, novým hlavním koučem byl jmenován mistr světa z roku 1985 a stříbrný olympijský medailista ze Sarajeva Radoslav Svoboda.

Článek

Jako hrající asistent mu bude pomáhat zkušený obránce Jaroslav Nedvěd, který je v klubu také výkonným ředitelem a předsedou představenstva. Středočeský celek to v sobotu oznámil na svém webu.

K trenérské rošádě došlo v Berouně v této sezoně už podruhé. Na začátku roku skončil na střídačce Jiří Doležal, kterého nahradil dosavadní asistent Pecka. Mužstvo převzal na jedenáctém místě, z nějž Medvědi klesli na předposlední třináctou pozici po základní části.

Na dvanácté místo, které by ho zachránilo před baráží, ztrácí Beroun dvanáct bodů. Skupina o udržení se hraje na deset kol.

Čtyřiapadesátiletý Svoboda loni jako asistent pomohl Vrchlabí vyřadit Beroun v play off první ligy. Bývalý obránce Dukly Jihlava trénoval v druhé lize Kutnou Horu, kde byl v prosinci odvolán.

Reklama

Související témata: