Hlavní obsah

Byl to zážitek a zpestření sezóny, glosoval útočník Rod starty za Pardubice

Ústí nad Labem

Jako zážitek a velkou zkušenost pojal hokejový útočník Tomáš Rod dosavadní působení v pardubickém extraligovém celku, za který čtyřikrát nastoupil v rámci střídavých startů z prvoligového Slovanu Ústí nad Labem. „Měl jsem možnost zahrát si před fantastickým publikem ve vyprodané aréně. Navíc s hvězdami, které si nemusejí nic dokazovat,“ shrnul pracovitý forvard krátkou epizodu v extralize.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický obránce Blaž Gregorc (vlevo) a útočník Tomáš Zohorna se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Překvapil vás zájem Pardubic o herní výpomoc?

Šlo o dohodu sportovních manažerů, tedy ústeckého Honzy Čalouna a pardubického Dušana Salfického. Nijak jsem se do toho nemontoval. Prožil jsem náročné zápasové období včetně cestování, ale i tak jsem za šanci moc rád. Poznal jsem, jak to chodí v extralize. Bylo to pro mě příjemné zpestření sezóny. Hlavně zápas s Kometou Brno před více než deseti tisíci fanoušky.

Dušana Salfického jste potkal už při společném hráčském působení v Ústí.

Ano, jako spoluhráč a brankář uměl udělat legraci. Teď už je v jiné roli a ve funkci, která vyžaduje určitý odstup od hráčů. Ale po lidské stránce je pořád stejný a dá se s ním mluvit normálně.

Jak vás přijali pardubičtí hokejisté mezi sebe?

S pár kluky jsem už nastupoval v jiných týmech, ale hvězdy, jako jsou Petr Sýkora a Petr Čáslava, jsem neznal. Čím lepší hráč, tím jsou víc v pohodě a nepotřebují si nic dokazovat. Mají za sebou výborné kariéry a jsou vstřícní i k nově příchozím hráčům.

Největší rozdíl mezi extraligou a první ligou?

Pardubice mají dvě výborné útočné řady, na které je radost se dívat, když se jim daří. Oproti první lize jsou kvalitou někde jinde. Markantní v extralize je technika, kombinace a individuální schopnosti hráčů. Hokej je daleko rychlejší díky dynamičnosti a souhře. Je v ní méně zkažených přihrávek než v první lize.

Jak jste přijal fakt, že hokejisté Pardubic dostali pokuty za nevydařené zápasy z počátku nového roku?

Nic jsem o tom nevěděl. Jen jsem to potom slyšel v rádiu a četl v novinách.

V týmu došlo i k trenérské změně, první utkání Pardubice pod Milošem Říhou zvládly . Jaké jsou podle vás vyhlídky mužstva do další části sezóny?

Snad se už uzdravili někteří zranění hráči, navíc se vrátili kluci z juniorského světového šampionátu v Kanadě. Věřím, že Pardubice vybojují umístění v první šestce tabulky.

Reklama

Související témata: