Hlavní obsah

Kladenskému kapitánovi neuznali na Slavii gól. Dáš jiný, řekl mu rozhodčí...

Praha

I z tribuny edenského zimáku to vypadalo, že vstřelil gól, neboť jeden z obránců Slavie odpálil kotouč zpátky do hry až zpoza brankové čáry. Jenže kapitán hokejistů Kladna Václav Skuhravý se radovat nemohl. Hlavní rozhodčí šlágru 14. kola první ligy Jakub Smitka rozpažil a gól neuznal.

Foto: http://www.rytirikladno.cz

Kapitán kladenských hokejistů Václav Skuhravý.

Článek

„Na devadesát procent to byl gól. Slávistický hráč puk odpaloval nejmíň deset centimetrů za brankovou čárou," vracel se Skuhravý k momentu v první třetině, kdy Rytíři za bezbrankového stavu hráli dvojnásobnou přesilovku. „Rozhodčí stál přímo u toho, ale řekl mi: ´Neviděl jsem to, tak dáš teďka jinýho.´ Navíc mu prý jeho kolega za brankou nerozsvítil světlo na znamení gólu," popisoval konverzaci s hlavním arbitrem šestatřicetiletý útočník.

A skutečně, Skuhravý nemusel dlouho věšet hlavu. Ještě v témže střídání překonal šikovnou tečí brankáře Hyláka znovu. Tentokrát už nemohlo být o regulérnosti jeho trefy pochyb. Kladno v polovině základní hrací doby přidalo druhý gól, jenže sešívaní ještě ve druhé třetině srovnali.

Ovšem Slavia padla 2:3 po nájezdech a přišla o sérii devíti výher za sebou. Naopak Rytíři prodloužili sérii zápasů, v nichž bodovali, už na číslo dvanáct. „Moc si výhry na Slavii vážíme. Díky bodové sérii cítíme vnitřní sílu a ani ztracený náskok nás nepoloží," těší Skuhravého.

Hokej s extraligovými parametry

Ten v Edenu odehrál už spoustu duelů, naposledy v minulé sezóně v baráži v dresu Karlových Varů. Proto taky před utkáním udělil svým spoluhráčům pár rad. „Klukům jsem říkal, že ten stadión je ještě menší než u nás. Střední pásmo je opravdu úzké, mantinely staré se spoji, od kterých se puky hodně odrážejí. Navíc tu jsou nízká plexiskla a beci o ně nemůžou vyhazovat puky, když jsou pod tlakem. A ukázalo se to hned v první minutě, kdy jsme byli vyloučení za vyhození puku mimo hřiště."

Souboj dvou celků s postupovými ambicemi do baráže o extraligu přilákal do Edenu přes tři tisíce fanoušků, kteří viděli hokej extraligových parametrů. „Na první ligu to byl opravdu atraktivní zápas. Atmosféra perfektní a hráči si ji užívali mnohem víc, než když přijde tisíc diváků," uznával kladenský asistent trenéra David Čermák.

Reklama

Související témata: