Hlavní obsah

V Litoměřicích se dělá pro hokej maximum, libuje si trenér Říha mladší

Litoměřice

Hokejový kouč Miloš Říha mladší byl v probíhající sezóně prvním odvolaným koučem v extralize. Už po devátém kole musel skončit na střídačce HC Dynamo Pardubice, ale záhy našel nové angažmá v prvoligových Litoměřicích. „Příchodu sem vůbec nelituji, v klubu dělají pro hokej maximum,“ svěřil se Říha mladší v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Miloš Říha mladší.

Článek

Jak hodně vás mrzel předčasný konec v Pardubicích? Nezanevřel jste na hokej?

Vím, že mám nelichotivý primát prvního odvolaného trenéra v sezóně, ale někdo první být musí (trpký úsměv). Ale nijak jsem nezahořkl. Nejprve jsem uvažoval, že si dám měsíc pauzu, po dvou dnech nečinnosti mě to přestalo bavit. Byl jsem zvyklý pořád pracovat a najednou mi to chybělo. Byl jsem rád, že se ozvaly Litoměřice ve spolupráci s extraligovým Hradcem Králové na základě úzkých vazeb obou klubů. Jejich zájem mi dal nový náboj.

Co říkáte na trenérské rošády z poslední doby?

Některé změny mě překvapily a nesmírně dál překvapují. Sleduji všechny soutěže, a to nejen hokejové.

Nebyl jste moc netrpělivý? Mohl jste si počkat a třeba by přišla jiná nabídka z extraligy.

Oslovila mě koncepce Hradce Králové, který se dal dohromady s Litoměřicemi. Je to tady velmi dobře nastavené v příznivém hokejovém prostředí. Vůbec svého rozhodnutí nelituji. Všichni v Litoměřicích věnují hokeji moc práce a fandí mu. Ať už jde o předsedu pana Sadila, místopředsedu pana Tvrzníka staršího i jeho syna Daniela Tvrzníka, který je sportovním manažerem a mým asistentem u týmu.

Takže jste si rychle zvykl na první ligu?

Jediné, co mi nevyhovuje, je zima na střídačce na prvoligových stadiónech (úsměv). Ale jinak není nic, co by mi vadilo.

Jak byste charakterizoval kádr Litoměřic?

Figurujeme momentálně na šestém místě tabulky. Myslím, že se nám jednotlivci hodně zlepšují a zvedají. Vedl jsem tým už ve čtrnácti zápasech a pouze ve třech z nich jsme nebodovali. Byly tam dvě prohry 2:6, ale dva góly jsme pokaždé dostali až v samotném závěru. Trochu mě mrzí, že odcházejí klíčoví hráči. Obránce Krstev odešel nedávno do pražské Slavie. Vantuch, který nám vypomáhal z Hradce Králové, je v Litvínově. Martin Procházka je zpátky na Spartě a možná si stáhnou do extraligy i někoho dalšího.

Vnesl jste do přípravného procesu nějaké nové prvky?

Udělali jsme kemp pro sedm juniorů z Hradce Králové a Litoměřic. Někteří kluci vypadají dobře, ale na to, aby případně nahradili hráče z prvních dvou pětek, ještě nemají úroveň.

Reklama

Související témata: