Hlavní obsah

Vyřazené Kladno smutní. Zklamání a ostuda nás všech, povzdechl si Čermák

Ústí nad Labem

Hokejové Kladno vstřebává v první lize druhé obrovské zklamání po sobě. Po loňském čtvrtfinálovém vyřazení s Duklou Jihlava padlo v letošním ročníku ve stejné fázi play off s Ústím nad Labem. A to v sérii 2:4 na zápasy, což je senzace, jelikož Středočeši vyhráli základní část, zatímco Ústí proklouzlo s vypětím sil do předkola a muselo nejprve zdolat Kadaň, aby mohlo vůbec zasáhnout do čtvrtfinále.

Foto: Sport.cz

Kladenský střelec Vítězslav Bílek před brankářem Ústí.

Článek

„Sérii s Ústím zásadně ovlivnil a prakticky rozhodl druhý zápas doma, prohraný v prodloužení. Kdybychom ho vyhráli, vedli bychom 2:0 a vypadalo by to jinak. Za stavu 1:1 měl pak soupeř dvakrát výhodu vlastního ledu, kterou využil," konstatoval kladenský trenér Jindřich Lidický.

„Naším úkolem bylo dostat se do baráže o extraligu. Bohužel jsme druhé utkání čtvrtfinálové série podcenili. Šli jsme do něj s tím, že to bude stejné jako úvodní duel, který jsme vyhráli 5:1. Nestalo se, vypadli jsme v play off brzy. Je to zklamání a ostuda nás všech," připojil se asistent trenéra David Čermák.

Šestý zápas nabídl napětí, Kladno v něm vedlo 3:2. „Ale neudrželi jsme to dlouho, Ústí vzápětí srovnalo. A náboj tomu dodalo, že za soupeře nastupuje pět bývalých kladenských hráčů. Proto jsme si Ústí v play off nepřáli. V celé sérii jsme měli hodně vyloučených, což taky sehrálo roli," rozebíral Lidický. Vysekl poklonu kladenským fanouškům. „Víme, že jsou taky zklamaní, ale musíme jim poděkovat za to, co jsem od nich jako trenér áčka zažil po celou sezónu. Ani jednou na nás nepískali, fandili a moc nám pomáhali. Odvděčili jsme se jim aspoň vítězstvím v základní části. Bolí nás, že to skončilo takhle," svěřoval se Lidický.

Asistent Čermák ještě znovu ocenil přemožitele Kladna. „Prohráli jsme 2:4, počítají se zápasy, takže klobouk dolů před Ústím. Všichni jeho hráči podali skvělé výkony," uznal sportovně.

Zatímco Kladno se s play off loučí, další čtyři prvoligové týmy Jihlava, Ústí nad Labem, České Budějovice a Slavia Praha si to rozdají o dvě místenky v baráži o extraligu. Přichází tedy vrchol pro adepty na případný postup mezi elitu. Bude Čermák sledovat souboje o baráž, nebo mu to je lhostejné? „To nedokáži říci," hlesl asistent.

Reklama

Související témata: