Hlavní obsah

Není to propadák, ale nemůžeme být spokojeni, říká trenér Doležal o snažení hokejistů Mostu

Most

Hokejisté Mostu se v minulém ročníku WSM Ligy zachránili až v přímém souboji o setrvání v soutěži v posledním kole skupiny o udržení. Podobné nejistoty a napětí by se rádi vyvarovali v probíhající sezóně, kdy se zatím pohybují v relativně klidnější části tabulky s určitým odstupem od sestupující příčky. Od léta vede tým nový trenér Jiří Doležal, bývalý reprezentant a čtyřnásobný bronzový medailista z mistrovství světa a dvojnásobný účastník olympijského turnaje. Most je pro něj po extraligovém Chomutovu a prvoligových klubech Kadaně a Litoměřic další trenérskou štací na severu Čech.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

Jak hodnotíte účinkování mosteckého týmu po vstupu do druhé čtvrtiny základní části WSM Ligy?

V úvodu soutěže jsme ztratili několik zápasů v závěrečných minutách, nebo až při nájezdech. Body chybějí a mohou pak scházet i při konečném účtování, i když momentálně se nedá říci, že by naše vystoupení byla propadákem. Zároveň ale nemůžeme tvrdit, že jsme spokojeni.

V čem vidíte největší rezervy?

Dáváme málo gólů, máme slabé přesilovky. V tom se musíme zlepšit.

Typická pro Most je častá proměna sestavy.

Snažíme se mít pohromadě tři pětky. Protáčejí se u nás hráči z Litvínova a především ti, kteří se v extralize nedostanou do čtyř formací. Nehrají tam přesilovky a málo jsou ve hře v oslabení. V Mostě mají větší herní praxi, ale občas nevědí, jak se ve složitějších situacích orientovat.

Co byste řekl na adresu mladého útočníka Josefa Stříbrného?

Umí vstřelit gól, hraje dobře dopředu, což prokázal i v prvních zápasech za Most. A dal dvě branky za Litvínov v extralize proti Spartě. Ale má mouchy v defenzivní činnosti.

Jak vnímáte problémy pražské Slavie v první lize?

Těžko říci, jakým směrem se to bude ubírat a jestli dál oslabí po odchodech hráčů. Obměněná Slavia dostala ve středu v Českých Budějovicích jen tři góly, kdežto my s Mostem nedávno sedm.

Ptáme se na Slavii proto, že k ní máte zřejmě osobitý vztah.

Samozřejmě, ve Slavii jsem v minulosti hrál a taky trénoval. Ještě loni jsem byl jako kouč u mladšího dorostu. Mrzí mě, jak to teď ve Slavii dopadlo, život je tvrdý.

Váš mladší syn Tomáš Doležal stihl v této sezóně sedm zápasů za Most a pět za extraligový Litvínov. Starší syn Jiří Doležal mladší, který je soupisce Litvínova, však na ledě momentálně chybí. Co je důvodem jeho absence?

Má poraněný loket z přípravy. Je nepříjemné, když hráč vypadne ze sestavy. Ale nedovedu odhadnout, kdy znovu nastoupí.

Reklama

Související témata: