Hlavní obsah

Slovenský trenér s Murínem na MS nepočítá

BRATISLAVA

Brankář Igor Murín ze Zlína přišel o šanci startovat na mistrovství světa v Rakousku. Slovenský kouč František Hossa chtěl Murína vyzkoušet v nadcházejících přípravných utkáních, gólman mu ale nezvedl telefon. Trenér si to vysvětlil jako nezájem o reprezentaci a s vicemistrem české extraligy už nepočítá.

Článek

"Mám informace, že nyní je v Trenčíně. Sám se mi však neozval navzdory tomu, že informace o mém zájmu o něj se objevila i v dnešním tisku. Jeho postoj musím vyhodnotit jako nezájem o reprezentaci," řekl Hossa.

Dodal, že Murín třikrát v sezóně odmítl pozvánku na reprezentační akce. "V důsledku toho jsem ztratil zájem o jeho služby," uvedl Hossa v prohlášení, které má ČTK k dispozici.

Patří Murín do slovenské reprezentace?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Reprezentační kouč prý nechal Murínovi vzkaz na jeho českém mobilu, slovenský telefon gólman nezvedl. Hossa mluvil i se zlínským koučem Ernestem Bokrošem, který mu potvrdil, že Murín je zdravotně v pořádku.

Slováci dnes a ve čtvrtek nastoupí v Popradu proti Lotyšsku. Murín měl odchytat druhé utkání a vedení reprezentace jej chtělo vzít i na další část přípravy ve Švédsku a v Dánsku.

Hossa prozatím spoléhá na Rastislava Staňu ze švédského Södertälje a Jána Laca z Košic. Dohodl se však už s gólmanem mistrovských Pardubic Jánem Lašákem: ten se k týmu připojí v neděli a odletí s ním do Skandinávie.

Reklama

Související témata: