Hlavní obsah

Jágr Team slavil desáté narozeniny bez hostů z NHL

PROSTĚJOV

Bez zahraničních hostů z NHL vyvrcholily v sobotu oslavy desátého výročí hokejového Jágr Teamu v Prostějově. Ačkoli ještě na začátku týdne byl avizován příjezd švédského útočníka Petera Forsberga, slavnostní sobota měla ryze český charakter.

Článek

"Snažili jsme se někoho do Prostějova dovézt, ale dnes ráno to definitivně padlo," vysvětlil kondiční trenér Jágr Teamu Marian Jelínek, který ještě v pátek večer tvrdil, že příjezd dvou hráčů je na dobré cestě.

Na hokejisty se alespoň usmálo počasí. Po páteční průtrži mračen se obloha vyjasnila a kurty v tenisovém areálu zalilo slunce. Hokejisté tak mohli dohrát turnaj, který se však po pátečních dešťových úpravách změnil ze čtyřher na dvouhru.

Členové dvou nejlepších deblů z každé skupiny zkřížili síly v klasických dvouhrách na jeden set, a kdyby byl stav nerozhodný, o rozhodující bod by se hrála čtyřhra. Té však nebylo zapotřebí, na prostějovské antuce totiž jasně panovali bratři Kaberleové.

Kraft byl bez Jágra ztracený

"Ještě že se nehrála čtyřhra, brácha by mi to kazil. Takhle jsem to uhrál za nás za oba," špičkoval se s bratrem Františkem mladší Tomáš. Kladenští zadáci drtili soupeře s nevídanou silou. Největší vzdor kladl Tomášovi Jaroslav Svoboda, který prohrál 5:7. Další soupeři se nevzmohli na víc než jediný game.

Hned v první dvouhře padl i Milan Kraft. "Konečně to kluk pochopil, beze mě je ztracený," vtipkoval Jaromír Jágr, který v minulých ročnících hrál právě ve dvojici s Kraftem. Sádra na ruce ho však letos vystavila jen do role diváka. Jágr tak bezstarostně korzoval tenisovým areálem a očividně dobře se bavil hlavně pohledem na ladná těla manekýn, které se chystaly na módní přehlídku.

Sobotu v prostějovském Tennis Clubu završí večerní víceboj osobností, kde se představí třeba hokejisté Martin Ručinský, Martin Straka, oštěpař Jan Železný, tenisté Jiří Novák nebo zpěvačka Helena Vondráčková.

Reklama

  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.