Hlavní obsah

Hokejisté Ruska mají v nominaci na EHT sedm posil z NHL

MOSKVA

Sedm posil z NHL zařadil do nominace na LG Hockey Games v Helsinkách a ve Stockholmu trenér hokejistů Ruska Vjačeslav Bykov. V kádru sborné nechybí čtyřicetiletý útočník Sergej Fjodorov z Magnitogorsku, který reprezentoval i na únorových olympijských hrách ve Vancouveru.

Foto: www.khl.ru

Ruský trenér Vjačeslav Bykov

Článek

Vedle něj je v kádru také dalších pět hráčů, kteří před dvěma měsíci prožili pod pěti kruhy zklamání v podobě čtvrtfinálového vyřazení s Kanadou.

Jedním z nich je posila z NHL, útočník Maxim Afinogenov z Atlanty, dalšími pak obránci Dmitrij Kalinin z Ufy, Konstantin Kornějev z CSKA Moskva a útočníci Viktor Kozlov s Alexandrem Radulovem z Ufy.

Z NHL se představí vedle Afinogenova také jeho spoluhráč z Atlanty Jevgenij Arťjuchin, další útočníci Nikolaj Kuljomin z Toronta, Artěm Anisimov z New Jersey a Enver Lisin z New Yorku Rangers, obránce Dmitrij Kulikov z Floridy a brankář Anton Chudobin z Minnesoty. Ten ale odchytal za Wild jen dva zápasy, jinak působil na farmě v Houstonu v nižší AHL.

V kádru je celkem 12 hokejistů, kteří se v uplynulých dvou letech podíleli na zisku zlata na světových šampionátech. Obě medaile mají brankář Alexandr Jerjomenko, beci Konstantin Kornějev, Dmitrij Kalinin a útočníci Sergej Mozjakin, Konstantin Gorovikov a Alexandr Radulov. V roce 2008 v Québeku byli členy úspěšného kádru i Fjodorov, Afinogenov a forvard Maxim Sušinskij, loni v Bernu byli gólman Vasilij Košečkin, bek Vitalij Aťjušov a Oleg Saprykin.

Bykov se svým asistentem Igorem Zacharkinem zatím nemohou počítat s finalisty Kontinentální ligy z Kazaně a Balašichy, protože souboj o Gagarinův pohár vyvrcholí v úterý. Jistě ale tým nedoplní pro šampionát kapitán Alexej Morozov, který se v play off v dresu Kazaně zranil. Zatím není o účasti v Německu jasno u kanonýra Ilji Kovalčuka, jehož New Jersey vypadlo v prvním kole Stanleyova poháru.

Rusko, které vede před závěrečným turnajem tabulku Euro Hockey Tour o bod před Finskem a o čtyři před Českem, vstoupí do turnaje ve čtvrtek v Helsinkách proti domácímu týmu Suomi. Po přesunu do Stockholmu čeká sbornou v sobotu Švédsko a o den později poslední duel s Českou republikou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články