Hlavní obsah

Švédské hry ovládli domácí hokejisté, Česko skončilo druhé

STOCKHOLM

Hokejisté Švédska porazili v závěrečném zápase třetího turnaje seriálu Euro Hockey Tour Finsko 3:1 a podvanácté v historii vyhráli domácí Švédské hry, které se letos hrají jako Oddset Hockey Games. Český tým obsadil druhé místo.

Článek

Přímý souboj o vítězství na turnaji začali lépe domácí hráči, kteří byli aktivnější, a finský brankář Ortio, jenž tým doplnil dodatečně, měl více práce než jeho protějšek Fasth.

Téměř deset tisíc diváků v hale Globen si ale muselo na první branku počkat až do druhé třetiny. I proto, že Järnkrok v závěru úvodní dvacetiminutovky trefil jen tyč. Jako první se mezi střelce zapsal v přesilové hře obránce Kronwall.

Ve 46. minutě přiblížil Švédy výhře Andersson, ale již o 42 sekund později snížil dokonce v oslabení Pesonen. A mohlo být pro domácí hůře. Joensuu ale svůj brejk v 51. minutě ve vyrovnání neproměnil. Další šanci měl Pesonen, ale podruhé v zápase se mezi střelce nezapsal.

Domácí Lundqvist poté přidal třetí gól, Švédové tak obhájili loňský triumf a zároveň se dostali do čela průběžného pořadí Tour.

Švédsko - Finsko 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 36. S. Kronwall (Silfverberg), 46. Andersson (Danielsson), 59. Lundqvist - 47. Pesonen. Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.) - Dahmén, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 9263.
Fasth - Johansson, Ekholm, Kronwall, Bäckman, Fernholm, Dahlbeck, Viklund - Weinhandl, Martensson, Andersson - Silfverberg, Järnkrok, Sjögren - Danielsson, Rosén, Jämtin - Pettersson, Lundqvist, Hjalmarsson. Trenér: Pär Marts
Ortio - Niskala, Puistola, Väänänen, Eronen, Kousa, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Salminen, Kontiola, Lahti - Aaltonen, Lindgren, Pesonen - Pihlström, Hytönen, Tuppurainen - Joensuu, Koskiranta, Komarov. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama