Hlavní obsah

Při vstupu do kabiny národního týmu jsem měl trochu trému, přiznal nováček Nosek

Pardubice

Reprezentační debut si zítra prožije na ledě největší haly v Česku, o víkendu si pardubický útočník Tomáš Nosek může vyzkoušet led v Soči, kde se v únoru bude hrát o olympijské medaile. „Ohromně se těším. Bude to zážitek si zahrát v Soči v hale, kde se za sedm týdnů objeví největší hokejové hvězdy," říká Nosek, jenž byl před dvěma roky kapitánem české dvacítky na MS.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický útočník Tomáš Nosek se raduje z vedoucí branky proti Litvínovu.

Článek

Teď se dočkal i pozvánky do reprezentace dospělých. „Musím přiznat, že jsem to nečekal takhle brzy. Neměl jsem ani žádné náznaky, že by se mnou pan Hadamczik počítal, o to jsem radši, že tady mohu být. Budu se snažit nezklamat trenéry a chci dokázat jim i sobě, že na mezistátní úroveň mám," tvrdí s bilancí 13+15 nejproduktivnější pardubický útočník.

„Proti dvacítkám to určitě bude velký skok. Jen doufám, že se rychle adaptuju a odehraju utkání, jak nejlíp to půjde," přemítá Nosek a přeje si, aby mu forma z extraligy vydržela co nejdéle. „Zatím se dařilo. Důležité je, aby to tak zůstalo," říká útočník, jenž nastoupí ve formaci s klubovým spoluhráčem Robertem Kousalem a expardubickým Janem Buchtelem.

Čeká se od nás dravost a pohyb

„Známe se dobře a ještě než Buchta šel v létě do Sparty, tak jsme pár zápasů spolu i takhle hráli, takže je to jenom plus. Jsme mladí, bude se od nás čekat dobrý pohyb a dravost, snad nám to půjde," doufá Nosek.

Od spoluhráčů, kteří debutovali v listopadu na Karjale, zjišťoval, jak to v národním mužstvu chodí. „Ptal jsem se na nějaké věci ohledně organizace. Při vstupu do kabiny jsem měl trošku trému, ale hned ze mě spadla a první trénink v úterý před polednem už byl v pohodě."

Reklama

Související témata: