Hlavní obsah

VIDEO: Bývalý trestanec Danton hrdinou. I pěstmi se bije za znojemský postup, publikum ho oslavuje

ZNOJMO

Do první sezóny šli obezřetně, nakonec z toho pro hokejisty Znojma může být i play off v pro ně zcela nové soutěži - EBEL. Ale je to někdy na krev. Se Štýrským Hradcem se Orli opakovaně servali. Ale body vyválčili. Publikum oslavovalo i prvního Kanaďana v dresu jihomoravského celku Mika Dantona, který se udatně bije o postup. I pěstmi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Znojma Mike Danton (vlevo) v souboji s Welserem ze Salcburku.

Článek

Mike Danton se bije za Znojmo

Důsledně uplatňuje motto, se kterým do Znojma coby muž s kriminální minulostí, před časem přišel: „Moje vina mě žene vpřed.“ A důrazně za postupem jde i celý tým.

Výhra nad Štýrským Hradcem 4:1 byla završena bitkami. Nejprve se do sebe pustili Stehlík a Lefebvre. Deset vteřin před koncem se porvaly rovnou celé pětky.

Rozhodčí udělili na domácí straně tresty ve hře Dantonovi a také Škadrovi, kteří pak chyběli při následné prohře s Vídní (2:4). Ale i tak Jihomoravanům vše hraje do karet. A pochvalují si, že duely s celky z Rakouska, Chorvatska, Slovinska a Maďarska jsou jiná káva než před časem druhá nejvyšší česká soutěž.

Před posledními dvěma zápasy na půdě poslední Jesenice a doma s Villachem v závěru týdne mají vše ve svých rukou. Po vítězství Jesenice nad Grazem (4:3) Znojmo vede tabulku. Dva jdou do play off.

„Doufám, že se tam dostaneme, jedeme dál," říkal pro internetové stránky klubu po prohře s Vídní obránce Orlů Jan Hranáč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.