Hlavní obsah

Hokejisté Popradu mohou chybět v příštím ročníku extraligy

Bratislava

Hokejisté Popradu by mohli chybět v příštím ročníku slovenské extraligy. V rozpisu ve středu rozlosované soutěže sice figurují, tým se ale ještě nezačal na nový ročník připravovat a ředitel Tibor Turan přiznal, že ekonomická situace klubu není dobrá.

Foto: www.hclev.eu

V loňském roce hráli hokejisté Lva Poprad Kontinentální ligu, v nadcházející sezóně nemají zaručenou ani slovenskou extraligu.

Článek

"Bojujeme o holou existenci," uvedl Turan pro sport.sk. "Možnost, že extraligu hrát nebudeme, existuje," řekl šéf klubu, který s ohledem na špatnou finanční situaci nechce s hráči podepisovat nové smlouvy.

"Takový stav jsme tady ještě neměli. Pokud se situace nepohne správným směrem, slibovat nesplnitelné a podepisovat smlouvy nebudu," podotkl Turan, jenž zároveň nabídl svou funkci k dispozici.

Ještě v minulé sezoně byl přitom Poprad nejhokejovějším městem na Slovensku, vedle extraligového týmu zde hrál i Lev Kontinentální ligu. I tento tým ale skončil a majoritní vlastník jej přesunul do Prahy.

O záchraně extraligy bude Turan jednat 27. června s představiteli města. "Situace je vážná. Zástupce města v čele s primátorem jsem o tom již informoval a jsme domluveni, že se sejdeme. Na městské půdě se rozhodne, zda u nás bude hokej pokračovat nebo ne," dodal Turan.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.