Hlavní obsah

VIDEO: Zlomená čelist, zuby na ledě, operace. Ale asistenci při gólu mu připsali!

Curych/Praha

Hokej není pro citlivky, i tvrdé chlapy někdy pořádně bolí. Své o tom ví i útočník Lukas Haas z Langnau, jehož v duelu švýcarské ligy proti Ambri-Piotta trefil spoluhráč pukem, zlomil mu čelist a vyrazil tři zuby. Krvavým zraněním však Haas paradoxně přispěl k výhře asistencí: kotouč se totiž od jeho tváře odrazil přímo k dalšímu hráči SCL Tigers, jenž vstřelil jediný gól zápasu. Jak se všechno seběhlo? Podívejte se!

Zranění Lukase Haase

 
Článek

V 55. minutě utkání vypálil Tyler Ennis, kanadský legionář ve službách hostů z Langnau, ostrou střelu švihem: branku netrefil, zato zasáhl před ní o pozici bojujícího Haase přímo do obličeje. Nešťastník se okamžitě zhroutil na led, ale hra pokračovala, puku se zmocnil Joël Genazzi, objel branku a skóroval. Zatímco se střelec radoval z trefy, Haas pomalu v předkolu odjížděl na střídačku. Krev z něho jen crčela.

„Neviděl jsem přesně, co se stalo. Ovládla mě euforie z gólu, ale pak jsem zahlédl zraněného Lukase. V tu chvíli mě všechna radost přešla a připadal jsem si trochu blbě," líčil po utkání Genazzi a dodal: „Lukas zaplatil za výhru hodně vysokou cenu."

Zraněného Haase okamžitě transportovali do nemocnice, kde se podrobil operaci a týmu bude chybět šest až osm týdnů. Stravu může 24letý střelec přijímat pouze v tekutém stavu. V zápisu o utkání mu ovšem "asistenci" na rozhodujícím gólu zápasu neupřeli.

Za Langnau v minulosti váleli Radek Duda, Václav Varaďa či Vojtěch Polák. I tentokrát zůstal pod tříbodovým přírůstkem Tygrů český podpis: své první čisté konto v tomto ročníku švýcarské ligy udržel Jaroslav Hübl.

Reklama

Související témata: