Hlavní obsah

Ruská superliga se těší na vystoupení Jágra

MOSKVA

V ruské hokejové superlize patrně nebude v pátek zápasu, k němuž by se upírala větší pozornost. Jaromíra Jágra čeká premiéra v soutěžním utkání za Avangard Omsk, jež přivítají na svém ledě hokejisté Chimiku Voskresensk. Obě mužstva jsou v tabulce vedle sebe: Voskresensk je jedenáctý, Omsk o příčku pod ním. Hosté se přesunou k zápasu ještě v průběhu čtvrtka.

Článek

"Jarda už se na utkání těší. Příprava proti juniorům, to není to pravé," přiblížil Jágrův spolupracovník a tlumočník Jaroslav Zídek v telefonickém rozhovoru pro ČTK očekávání čerstvé akvizice sibiřského klubu. V úterním tréninkovém utkání přispěl odchovanec kladenského hokeje k výhře 3:0 nad rezervou Omsku jednou přihrávkou.

Postoupit do play-off a vyhrát Super six

"Klubové vedení má už teď dva cíle. Prvním zůstává postup do play off a útok na nejvyšší příčky v domácím šampionátu, tím druhým pak vítězství v novém turnaji mistrů Super Six, jenž se bude hrát v lednu v Petrohradu. Tedy, pokud se do té doby nerozběhne NHL a mohli by s Jágrem počítat dál," řekl Zídek.

Při svém debutu v nejvyšší ruské hokejové lize by měl olympijský šampion z Nagana hrát na pravém křídle druhé formace spolu se svým krajanem Jaroslavem Bednářem a Alexejem Kaljužným. První útok zřejmě vytvoří osvědčená trojice reprezentantů Sušinskij, Prokopjev, Zatonskij. Je dost dobře možné, že v týmu soupeře se poprvé představí i nová česká posila Chimiku útočník Kamil Piroš, který se již s Voskresenskem připravuje.

V Omsku bude bydlet po Vlasákovi

Utkání je podle Zídkových informací beznadějně vyprodáno. Při kapacitě tamního stadionu, který pojme jen 4500 diváků, ostatně není ani divu. Jágr dokázal naplnit i mnohem větší arény. V Omsku už má zázemí, ve středu večer se definitivně přestěhoval do činžovního domu v Leninově ulici.

"Nakonec si vybral byt, v němž předtím bydlel i Tomáš Vlasák. Nabízí opravdový eurostandard. Prostornou kuchyň s kompletním zařízením, velkou koupelnu s masážní vanou, dvě ložnice, satelit. Poblíž je velký supermarket, nedaleko bydlí Jarda Bednář a navíc to nemá daleko ani na stadion," vypočítal Zídek pozitiva nové rezidence dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru.

Reklama

Související témata: