Hlavní obsah

Jágr: V ruské lize se musíš najít

OMSK/PRAHA

První zápas v dresu Omsku odehrál v pátek Jaromír Jágr. Současná největší hvězda ruské superligy asistovala u jediného gólu svého týmu, Avangard prohrál na ledě Chimiku Voskresensk 1:2. Po zápasu se Jágr svěřoval s prvními dojmy z ruské nejvyšší soutěže.

Článek

"Je to trochu jiný hokej, než na jaký jsem zvyklý," citoval Jágra server Gazeta.ru. Pro deník Sport-Express Jágr přiznal, že jej příjemně překvapila kvalita hokeje. "Musím říct, že úroveň hry je vyšší, než jsem čekal," řekl.

Forvard New Yorku Rangers odpovídal i na otázku, na jaké příčky by mohly myslet celky Omsku či Voskresensku v české extralize. "Myslím, že by hrály o čelo tabulky. Pochopitelně, vždyť se podívejte na ta jména. Kamenskij, Kozlov, Titov... S těmi se špatný hokej nehraje," prohlásil Jágr.

Ruský hokej je podle českého útočníka "drsnější" než v NHL. "Ano, je to jiná hra. Ale jestli jsi přijel do téhle ligy, musíš se v ní najít. Nemáš jiné řešení, když ses takhle rozhodl," prohlásil. Podle Sport-Expressu hodnotil Jágr i výkon sudích jako "objektivní". "Přestupky pískali oběma stranám stejně," uvedl.

Mistr je mistr

Sport-Express porovnal Jágrův výkon s hrou hvězdy Chimiku Sergeje Brylina, který v NHL nastupoval za New Jersey. Ruský hráč vyšel ze srovnání o něco lépe - měl prý lepší přihrávky a zvládal lépe hru v obraně. Jágr by podle listu k úspěchu potřeboval sehrané partnery, Brylin byl samostatnější.

Hlavní trenér hokejistů Avangardu Omsk Valerij Bělousov byl s výkonem, který podal český útočník ve svém prvním zápase v ruské lize spokojený. "Na konci utkání se nám nedařilo. Neproměnili jsme několik šancí jeden na jednoho. Ale všichni viděli, že jsme bojovali až do konce," řekl Bělousov listu Sovětskij Sport.

"A co si myslím o debutu Jágra? Mistr je mistr. Hráči v jeho formaci si ještě úplně nerozumějí - teprve se sehrávají. Ale s jejich prací jsem spokojen," dodal kouč. K dalšímu zápasu nastoupí Jágrův tým v pondělí, kdy doma přivítá Čerepovec.

Do historie ruské ligy se v pátek zapsal jiný český útočník Pavel Rosa. Nejproduktivnější hráč soutěže se podepsal pod vítězství Dynama Moskva 2:0 nad Čerepovcem jubilejním 9000. gólem klubu v historii ligy.

Reklama

Související témata: