Hlavní obsah

Podle Gončara dohnal Malkina k útěku zbytečně velký tlak

PITTSBURGH/MOSKVA

Talentovaný ruský hokejista Jevgenij Malkin o víkendu uprchl z cesty na soustředění ruského Magnitogorsku a jeho osud je momentálně neznámý. Kde je dvacetiletý útočník, neví ani jeho kamarád Sergej Gončar, obránce Pittsburgh Penguins, kde Malkin toužil v nové sezóně hrát. Podle zkušeného zadáka ale může za jeho dobrodružný úprk nepřiměřený tlak na mladého hráče.

Foto: www.pittsburghpenguins.com

Ruský obránce Sergej Gončar.

Článek

V Rusku je Malkinův případ bedlivě sledován a každého zajímá, co vlastně stálo za tím, že se jeden z nejtalentovanějších hráčů současné hokejové generace odhodlal k takovému podivnému kroku ve snaze vytrucovat si angažmá v NHL namísto dalšímu působení v ruské lize, kde podepsal s Magnitogorskem smlouvu na další rok.

Je těžké opustit "rodinu"

Podle Gončara musel být na Malkina vyvíjen obrovský tlak. "Jak jinak si vysvětlit, že kluk nekonečně otrávený debatami o svém odchodu nakonec podepíše s dosavadním klubem novou smlouvu ve tři ráno?," cituje Gončara deník Pittsburgh Tribune-Review. "Rusko je prostě zvláštní země, kde platí trochu jiná pravidla," dodal obránce.

"Nevím, co si mám o všem myslet. Možná zkrátka nakonec nedovedl říci ne. Když se cítíte jako součást velké rodiny, je asi těžké ji opustit i přesto, že jste stále myšlenkami v NHL. On v Magnitogorsku vyrostl a každý v klubu ho zná od prvních hokejových krůčků. Asi nechtěl být považován za někoho, kdo takovou ´rodinu´opustí," uvažuje dále Gončar, který s Malkinem naposledy mluvil asi před týdnem.

Kouč reprezentace ho nezatracuje

Gončar mu tehdy volal právě těsně poté, co podepsal s Magnitogorskem novou smlouvu a na další rok si tak zavřel cestu do NHL. "Byl hodně moc rozčarovaný, že to nakonec podepsal. Cítil se opravdu mizerně,"  tvrdí Gončar, jenž se svým kamarádem od té doby nemluvil a ani neví, kde může být. "Domnívám se, že je někde v USA nebo jiné zemi a vyčkává," myslí si.

Situaci kolem Malkina zatím nechce nijak komentovat nový kouč ruské reprezentace Vjačeslav Bykov. "Myslím, že by jsme ho neměli zatracovat, když neznáme všechny podrobnosti kolem jeho podpisu nové smlouvy. Malkin má co vysvětlovat hlavně sám sobě," řekl Bykov pro ruský deník Sport-Express. Zároveň dodal, že by ho mrzelo, pokud by Malkin nechtěl v budoucnu dál reprezentovat Rusko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.