Hlavní obsah

Svoboda: Vlasákovi jsem líbal ruce, má je zlaté

V Pardubicích zažil jako brankář několik úspěšných let, v sobotu zde ale nastoupil v dresu pražské Slavie. Gólman Adam Svoboda se nakonec ve šlágru 24. kola hokejové extraligy dočkal vítězství nad svým bývalým klubem a užíval si radost. V rozhovoru pro deník Právo vykládal o děkování spoluhráči Vlasákovi nebo zvláštních prémiích.

Článek

Hodně vás těší, že jste v přímém souboji předčil Jána Lašáka, kterému v Pardubicích dali přednost před vámi?

Já to neberu jako nějakou satisfakci. Mně je Jána hrozně líto, protože chytal famózně. To tak bývá, že když se vyhraje, je gólman vynášen do nebes, a když se prohraje, bývá zatracen. Ale my měli víc vyložených šancí a on podal fantastický výkon.

Ale speciální motivaci jste proti týmu, kde jste letos nedostal šanci, přece musel mít.

Já jsem tady tu šanci dostával sedm let. To už je zapomenuté, prostě si koupili jiného gólmana, kterému věřili, já jsem zase poznal Evropu, zocelil jsem se.

Takže to byl pro vás zápas jako každý jiný?

Když se hraje v Pardubicích, je to pro mě jiné. Já tady bydlím, žiju tady, na zápase jsem měl rodinu, takže je to pro mě něco jiného, než když se jede třeba do Vsetína. Hrál jsem vlastně doma, tu atmosféru tady znám, tak jsem se chtěl soustředit, abych neudělal nějakou kravinu. Akorát mě mrzí, že jsem to sežral Sejčkovi. (Sýkorova střela při druhém gólu - pozn. red.)

Co jste si spolu po zápase říkali, když jste byli vyhlášeni nejlepšími hráči svých týmů?

Trošku jsem mu nadával. (úsměv) On tohle umí, strašně se zlepšil, zapracoval na koncovce, tohle udělal perfektně a já chyboval.

Bylo to, že se vzájemně znáte, spíš výhoda pro vás, nebo pro pardubické útočníky?

Asi ani pro jednoho. Hokej je teď tak rychlý, že není moc čas přemýšlet, kdo na vás zrovna jede. Možná kdyby došlo na nájezdy, ale jinak každý střílí, jak je naučený.

Osm minut před koncem to se Slavií ale nevypadalo moc dobře.

Já věřil pořád. My jsme chtěli bojovat až do poslední minuty a to jsme splnili. Věděli jsme, že když dáme gól, Pardubicím se bude hrát hůř. Myslím, že remíza byla zasloužená, a v prodloužení jsme byli šťastnější.

Po vítězné trefě jste se hned vrhl k Tomáši Vlasákovi, co jste mu říkal?

Nic jsem mu říct nestihl, akorát jsem mu líbal ruce, má je zlaté.

Kdyby Slavia zápas neotočila, asi byste ušetřil. Předpokládám, že jste proti svému bývalému týmu nějaké prémie vypsal...

Já už v pátek dostal hloupý gól a kluci to otočili, tak jsem vypsal stejné peníze jako teď. Moc rád to zaplatím.

Kolik vás to bude stát?

Dost, ale přesně to nemůžu říct. Žena si pak koupí noviny a nepustí mě domů. (smích)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice