Hlavní obsah

Slavia neuvěřitelným obratem zastavila rozjeté Kladno

PRAHA

Hokejisté Slavie porazili díky málo vídanému závěru ve 25. kole hokejové extraligy Kladno 6:5, když ještě v 53. minutě prohrávali 2:5. O úspěch domácího týmu se postaral útočník Leoš Čermák, které zaznamenal hattrick a pomohl Slavii smazat tříbrankové manko, které Pražané nabrali kvůli zbytečným oslabením.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost hokejistů Kladna v zápase proti Slavii.

Článek

Oba týmy začaly od úvodního buly předvádět kombinační a především útočný hokej. V první vážnější šanci se ve 4. minutě ocitl hostující Bílek, když vybruslil zpoza branky domácích, ale v dobré pozici mu k lepší střele chybělo více času a prostoru. Záhy se kotouč dostal na druhou stranu kluziště, kde si ho postupně předala trojice Sup, Rataj, Čermák a posledně jmenovaný sám před Lvem nezaváhal.

Krátce poté však putoval na trestnou lavici Bednář a hosté ukázali, jak jednoduché je pro ně v současnosti využití přesilovky. Kalla našel střílenou přihrávkou od mantinelu Michala Havla, který před Svobodou jen nastavil hokejku. V 10. minutě vyhodil puk do hlediště z vlastní obranné třetiny Kolařík a dopřál tím Rabatu 83 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

Hosté okamžitě uzamkli Slavii před Svobodou a po přesné ráně Ševce šli také do vedení. Několik sekund po této brance se však stejného prohřešku jako Kolařík dopustil i Žižka a Kladno se těšilo na další dvojnásobnou přesilovku, tentokrát po dobu 43 vteřin. Převaha dvou mužů v poli zůstala sice nevyužita, ale po dalším obléhání Svobodovy branky se ve skrumáži nejlépe zorientoval opět Michal Havel a poslal hosty do dvoubrankového vedení.

To už bylo příliš na šéfa slávistické střídačky Růžičku a zkusil své ovečky probudit během oddechového času. Tento záměr se však minul účinkem a domácí se do konce úvodní třetiny do větší šance na snížení skóre nedostali.

O jejich nemohoucnosti nejlépe vypovídal nájezd dvojice Sobotka - Bednář, kteří v úvodních minutách prostřední části hry proti osamocenému obránci hostí nezvládli ani si přihrát či vystřelit. Nijak proto nepřekvapil další gól ve Svobodově síti, který po skvělé akci a přihrávce Frolíka vstřelil v oslabení Kalla.

Naději na bodový zisk Slavie oživil až ve 34. minutě Dlouhý, když téměř z brankové čáry doklepl Lvem do vzduchu vyražený kotouč. Slavii snížení nastartovalo, přidala na důrazu v osobních soubojích a do konce druhé dvacetiminutovky se dostala do několika slibných střeleckých pozic, ovšem bez gólového efektu.

Když ve 45. minutě vrátil Martin Procházka po souhře s Paterou hostům tříbrankový náskok a Slavia nenacházela odpověď, vypadalo to na poklidný závěr zápasu. Jenže Růžičkův soubor jako kdyby si schovával všechny síly na závěrečných deset minut, kdy značně zvýšil obrátky a předvedl fantastický obrat. Nejprve dvěma góly v rychlém sledu zkompletoval hattrick Čermák, Slavia i nadále nepouštěla Kladno z obranného pásma a vytvářela si šanci za šancí.

Obrovský tlak přinesl své ovoce, když další dva slepené góly zařídili Rataj s Bednářem. Při brance Rataje navíc dovršil čistý hattrick Sup, tentokrát v gólových asistencích. Bednářova trefa, kterou potvrdil až verdikt sudího Mináře po diskuzi s videorozhodčím tak poněkud krutě ukončila pětizápasovou vítěznou sérii Kladna a potvrdila psychickou sílu Slavie.

Slavia Praha - Rabat Kladno 6:5 (1:3, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 4. Čermák (Rataj), 34. Dlouhý (Vlasák), 53. Čermák (Sup), 54. Čermák (Sup), 57. Rataj (Sup), 58. Bednář (Graňák) - 5. M. Havel (Kalla), 11. Ševc (Kalla), 12. M. Havel (Patera), 28. Kalla (Frolík), 45. Martin Procházka (Patera). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 3787.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Graňák, Hlavačka, Kolařík, Jass, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Čermák, Rataj, Sup - Bednář, Vlasák, Sobotka - L. Havel, Červenka, Doležal - Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Kladno: Lev - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, V. Čech, Zeman, od 30. navíc Trončinský - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Frolík - M. Havel, Čurilla, Kuchler - Rudovský, Diviš, Jaroš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice